compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 39 26-9 t/m 2-10
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Hollywood in huis
Blogs

Hollywood in huis

Geef jouw interieur een cinematische look met gietvloeren

Ontdek hoe gietvloeren jouw interieur omtoveren tot een filmische setting. Modern, strak en stijlvol: de perfecte basis voor een Hollywood-waardig interieur.

Delen op facebook
Hollywood in huis

Hollywood in huis

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Hollywood in huis: hoe gietvloeren jouw interieur een cinematische look geven

Als je denkt aan de stijlvolle, luxe uitstraling van Hollywood-interieurs, denk je misschien aan moderne villa’s, glamoureuze penthouses en minimalistische filmsets. De strakke lijnen, de open ruimtes en het gevoel van tijdloze elegantie maken deel uit van die iconische cinematische look. Eén van de sleutels tot zo’n verfijnde uitstraling? Gietvloeren. Met hun strakke afwerking, naadloze ontwerp en eindeloze stijlopties vormen ze de perfecte basis voor een filmisch interieur. In dit artikel bespreken we hoe gietvloeren jouw woning die gewilde Hollywood-sfeer kunnen geven.

1. Naadloze elegantie: Een vloeiend geheel

Een belangrijk kenmerk van interieurs in films is de vloeiende overgang tussen ruimtes. Alles lijkt moeiteloos in elkaar over te gaan, zonder storende onderbrekingen of visuele chaos. Dit is precies wat een gietvloer biedt. Doordat gietvloeren naadloos zijn, zorgen ze voor een rustige en uniforme uitstraling in elke kamer van je huis. Of je nu kiest voor een woon-, slaap- of badkamer, de vloer creëert een harmonieuze basis die de ruimte als een geheel verbindt – perfect voor dat filmische effect.

2. Strak en modern: Minimalistische perfectie

Een gietvloer met beton cire afwerking past perfect in de minimalistische stijl die we vaak in Hollywood-films zien. Deze vloeren zijn strak, glad en hebben een moderne uitstraling die aansluit bij een minimalistisch interieur. De vloer trekt geen onnodige aandacht, maar fungeert als een stille maar onmisbare achtergrond waarop de rest van het interieur kan schitteren. Dit zorgt voor een gevoel van rust en ruimte, waardoor jouw woning die verfijnde look krijgt die je in luxe filmsets tegenkomt.

3. Reflecterende glamour: Speel met licht

In filmische interieurs speelt licht een cruciale rol. Het gebruik van licht kan een ruimte groter doen lijken, de sfeer veranderen of een dramatisch effect creëren. Gietvloeren, vooral die met een glanzende afwerking, reflecteren het licht prachtig en versterken zo het ruimtelijke gevoel in je huis. Of het nu natuurlijk daglicht is dat door grote ramen naar binnen valt of een kunstmatige lichtbron die schaduwen werpt, de reflectie op de gietvloer geeft je interieur een speels en filmisch karakter.

4. Kleurenpalet: Subtiel of spectaculair

Een ander voordeel van epoxy gietvloeren is de ruime keuze aan kleuren. Voor een typische Hollywood-look wordt vaak gekozen voor neutrale tinten zoals grijs, wit of beige. Deze kleuren geven een kalme, tijdloze uitstraling die we vaak zien in moderne filmsets. Voor een meer uitgesproken, dramatische look kun je kiezen voor donkere tinten zoals antraciet of zwart, wat een gevoel van luxe en mysterie toevoegt aan je interieur. Welke kleur je ook kiest, een gietvloer kan precies de sfeer neerzetten die je voor ogen hebt.

5. Grote, open ruimtes: Een luxe uitstraling

In Hollywood-producties zie je vaak grote, open ruimtes die ademen van luxe. Een gietvloer benadrukt dit effect door een ruimte visueel groter te laten lijken. Het naadloze karakter zorgt ervoor dat er geen onderbrekingen in het vloeroppervlak zijn, waardoor een kamer optisch wordt uitgerekt. Combineer dit met minimalistisch meubilair en ruime doorgangen, en je creëert een gevoel van overvloedige ruimte zoals je dat in de woningen van beroemdheden ziet.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.