compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 41 10-10 t/m 16-10
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Films over de financiële wereld
Blogs

Films over de financiële wereld

Geld speelt een belangrijke en misschien wel allesbepalende rol in de huidige wereld zoals we deze nu kennen. Met geld kun je dingen kopen en dat zorgt er uiteindelijk ook voor dat je een stuk macht krijgt.

Delen op facebook
Films over de financiële wereld

Films over de financiële wereld

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Als we kijken naar de aandelenbeurs, dan zien we dat hier de afgelopen decennia genoeg is gebeurd en dat heeft vele filmmakers dan ook geïnspireerd om meerdere films te maken over de wereld van geld en alles wat daarbij komt kijken. Uiteraard is de lijst veel langer dan de films die wij met je willen bespreken, maar dit zijn wel veruit de meest populaire films.

Beleggen in aandelen is de laatste jaren namelijk steeds populairder geworden, ook onder de ‘normale’ werkenden. Uiteraard kun je, met een wat groter vermogen, ook kiezen voor het investeren in vastgoed via Pearl Capital tegen een rendement van gegarandeerd 6 procent, maar dan is de minimale inleg wel 100.000 euro. Doe jij momenteel nog helemaal niets met aandelen of vastgoed, dan is het verstandig om eerst eens een aantal van deze films te kijken, zodat je een beetje een idee krijgt van deze wereld.

The Wolf of Wall Street (2013)

Een lijst met films over de financiële wereld is natuurlijk niet compleet zonder 'The Wolf of Wall Street'. Leonardo DiCaprio speelt de rol van Jordan Belfort, een makelaar die de grenzen van decadentie verlegt. Privéjets, jachten vol modellen en een neus voor cocaïne: Belfort heeft het allemaal. Maar achter de façade van succes schuilt een duister geheim. Deze film is een wild ritje door de wereld van Wall Street, waar geld geen object is en de moraal zoek is. Dat is ook de reden waarom het zo belangrijk is om te weten wat je doet als je net begint. Stel je wilt beleggen spaargeld, dan is het wel handig dat je weet waar je allemaal rekening mee moet houden en dat de kans bestaat dat je de inleg of een deel ervan verliest.

The Big Short (2015)

Heb je je ooit afgevraagd hoe de wereldwijde financiële crisis van 2008 heeft kunnen ontstaan? 'The Big Short' heeft een duidelijke en boeiende uitleg. De film volgt een groep mensen die als een van de weinigen doorhebben dat de huizenmarkt op instorten staat. Ondertussen maak je kennis met de complexe wereld van hypotheken, derivaten en andere financiële producten. Een absolute aanrader voor iedereen die meer wil weten over de economie. Omdat er soms best complete delen in kunnen zitten, is het ook helemaal niet gek om de film meerdere malen te bekijken en te gebruiken als een soort handleiding.

The Pursuit of Happyness (2006)

Op zoek naar een film die je raakt tot in je ziel? Dan is 'The Pursuit of Happyness' een absolute aanrader. Will Smith levert een ontroerende vertolking van Chris Gardner, een man die ondanks armoede en tegenslagen nooit opgeeft. Zijn liefde voor zijn zoontje is hartverscheurend en inspirerend tegelijk. Deze film is een ode aan de kracht van de menselijke geest en laat zien dat dromen, hoe onmogelijk ze soms ook lijken, de moeite waard zijn om na te jagen

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.