compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 36 5-9 t/m 11-9
Film van de week!
MENU

Lágrimas Negras

****1/2
Waardering: 4.3/5
Voor alle leeftijden

Pitch

Registratie van de legendarische muziekgroep La Vieja Trova Santiaguera gefilmd tijdens hun reünie, repetities en toernee. Nostalgische verhalen en de geschiedenis van de Cubaanse muziek verteld door deze meesters, die veelal reeds in de negentig zijn.
Delen op facebook
Lágrimas Negras
Cuba, Nederland, 1997, 73 min,

bijzonderheden

De titel is Spaans voor 'zwarte tranen'. La Vieja Troja Santiguera is in 1994 opgericht met de bedoeling een voor Cuba representatief muziekgezelschap naar het buitenland te kunnen sturen. Winnaar Holland Film Festival 1999.
Voorloper van Wim Wenders' Buena Vista Social Club, maar warmer en intiemer gefilmd. De montage geschiedde op speciale wijze, waarbij het lied de leidraad vormt langs de verschillende locaties. Een lied wordt thuis op de patio ingezet, swingt vrolijk verder op de bühne en eindigt tijdens de repetitie bij één van de heren thuis.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Sonia Herman Dolz (Madrid, 1962) werd aan de Haagse Vrije Academie geschoold door Frans Zwartjes, maakte enkele korte films en lange documentaires (waaronder Romance de Valentía) en werkt tevens als programmamaakster voor de televisie.

Lágrimas Negras - Bioscopen, Tijden & Tickets

Lágrimas Negras in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Lágrimas Negras zien? Koop of huur de film hier:



Registratie van de legendarische muziekgroep La Vieja Trova Santiaguera gefilmd tijdens hun reünie, repetities en toernee.



Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series