compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 37 12-9 t/m 18-9
Film van de week!
MENU

Santosh

Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweldGrof taalgebruik

Pitch van Santosh

Santosh filmstill

Santosh filmstill

Delen op facebook
Santosh
Nederlandse première: 12-9-2024
Verenigd Koninkrijk, 2024, 128 min,

In Santosh erft Santosh - die pas weduwe is geworden - de baan van haar man als politieagent in de landelijke badlands van Noord-India. Wanneer het lichaam van een meisje wordt gevonden, wordt ze onder de vleugels van de charismatische feministische inspecteur Sharma bij het onderzoek betrokken.

Santosh trailer en bijzonderheden

De film won de prijs voor Beste Internationale Debuut tijdens het Jerusalem Film Festival van 2024.

Trailer van SantoshBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Santoshhttps://i1.ytimg.com/vi/w5R-Bh4gdDU/hqdefault.jpg2024-08-02
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Sandhya Suri regiseerde eerder 3 andere films die alleen in India werden uitgebracht, dit is haar internationale debuut.

Actrice Shahana Goswami was eerder te zien in Vara: A Blessing (2013), Heroine (2012), Midnight's Children (2012) en Game (2011).

Santosh - Bioscopen, Tijden & Tickets

Santosh in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.


Synopsis distributeur

Na het overlijden van haar man erft zijn weduwe Santosh volgens traditie zijn baan als politieagent in landelijk Noord-India. Wanneer een meisje uit een lagere kaste wordt vermoord, betrekt de charismatische rechercheur Sharma haar bij de zaak. Onder de vleugels van haar nieuwe bazin zet Santosh alles op alles om achter de waarheid te komen. Maar hoe dieper ze het onderzoek induikt, hoe meer ze vast komt te zitten in een web van corruptie, misogynie en kastendenken. Santosh is een meeslepende politiethriller over een huisvrouw die onverwacht een baan krijgt binnen een traditioneel door mannen gedomineerde omgeving. Vakkundig verweeft regisseur Sandhya Suri Santosh zoektocht naar haar nieuwe plek in de wereld met themas als patriarchale macht, vooroordelen, traditie en rouw. Santosh ging dit jaar in premire op het Filmfestival van Cannes waarna de film internationaal geprezen werd om het sterke spel en de visueel overweldigende beelden.

Productiemaatschappij: Good Chaos, Haut et Court (co-production), Razor Film Produktion GmbH (co-production), Suitable Pictures (In association with)

Cast & Regisseur

Shashi Beniwal

Amit%20Kohli
Kushal Dubey

Vikram%20%28credit%20only%29
Sandhya Suri

Regisseur