compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 37 12-9 t/m 18-9
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Ridley Scott: „Gladiator II 1 van mijn beste”

Ridley Scott: „Gladiator II 1 van mijn beste”

In een interview met filmtijdschrift Empire recenseert de 86-jarige regisseur zijn nieuwste film Gladiator II als 'Een van de beste dingen. Ik heb er een paar goede gemaakt' referend o.a. naar Thelma & Louise {1991) en Blade Runner (1982).

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Ridley Scott heeft een indrukwekkende filmografie met veel geprezen films die de sciencefiction- en actiegenres hebben gedefinieerd, waaronder Alien, Blade Runner, Gladiator en The Martian. Het verhaal van Gladiator II speelt zich meer dan 20 jaar na de originele film af, met de jonge Lucius Verus (Paul Mescal) die nu in de voetsporen treedt van Maximus Decimus Meridius (Russell Crowe) terwijl hij een gladiator wordt en de leiders van het oude Rome uitdaagt.

Ridley Scott en Paul Mescal in Gladiator II (2024) (c) 2024 Paramount Pictures All Rights Reserverd

Ridley Scott en Paul Mescal in Gladiator II (2024) (c) 2024 Paramount Pictures All Rights Reserverd



Tijdens een gesprek met Empire noemt Scott Gladiator II een van zijn beste films en verklaart dat „het beste is dat ik ooit heb gemaakt” of op zijn minst „een van de beste dingen. Ik heb er een paar goede gemaakt”. Scott belooft ook dat „het een volwaardige, brute actie is die net zo indrukwekkend zal zijn, zo niet indrukwekkender, dan de originele Gladiator”. Het project is al meer dan twee decennia in de maak en heeft veel ontwikkelingsfasen en vertragingen doorgemaakt voordat het uiteindelijk tot bloei kwam.

De trailer van het vervolg zit vol met brute geweld en spektakel zoals een met water gevuld Colosseum, een neushoorn en andere bedreigingen. Generaal Marcus Acacius (Pedro Pascal) zal ook tegen Lucius vechten in het Colosseum en is duidelijk een geduchte tegenstander.

Gladiator II is het vervolg op Ridley Scotts prijswinnende film Gladiator uit 2000. Scott keert terug om het vervolg te regisseren, met Paul Mescal in de hoofdrol als Lucius, naast Denzel Washington en Joseph Quinn als de slechterik Emperor Geta.

Regisseur
Ridley Scott
Releasedatum
14 november 2024


Links:
  1. Empire’s World-Exclusive Gladiator II Covers Revealed
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.