compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 38 19-9 t/m 25-9
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Auto's in films
Blogs

Auto's in films

Van iconische wagens tot stille helden

Auto's spelen vaak een grote rol in films en kunnen net zo onvergetelijk zijn als de hoofdpersonages. Denk bijvoorbeeld aan de DeLorean uit Back to the Future of de stijlvolle Aston Martin van James Bond.

Delen op facebook
Auto's in films

Auto's in films

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Deze voertuigen zijn niet zomaar vervoermiddelen; ze dragen bij aan de sfeer van de film en versterken de persoonlijkheid van de karakters die ze besturen. Voor veel fans zijn deze auto's dan ook net zo legendarisch als de films zelf, vaak symbool voor het avontuur, de stijl of de actie die de film uitstraalt.

De kracht van onopvallende voertuigen

Maar naast de iconische wagens zijn er ook minder opvallende auto's die een cruciale rol spelen in films. Denk bijvoorbeeld aan de busjes die vaak worden gebruikt in actiefilms. Een goed voorbeeld hiervan is de Renault Master H2 Tech. Hoewel dit type voertuig er op het eerste gezicht eenvoudig uitziet, wordt het juist om die reden veel ingezet in spectaculaire achtervolgingsscènes. Dankzij de wendbaarheid, de ruimte en de verrassende snelheid zijn deze voertuigen ideaal voor het uitvoeren van stunts en het verbergen van apparatuur. Hun alledaagse uiterlijk maakt ze perfect voor onverwachte actiescènes, waarbij ze als "stille helden" dienen.

Aanpassingen voor stuntwerk

Voordat voertuigen in films verschijnen, worden ze vaak aangepast om aan de eisen van stuntwerk te voldoen. Deze aanpassingen kunnen variëren van het verbeteren van de snelheid tot het toevoegen van veiligheidsvoorzieningen en speciale effecten. Vooral bij gevaarlijke stunts, zoals achtervolgingsscènes, worden vaak meerdere versies van hetzelfde voertuig ingezet om ervoor te zorgen dat er altijd een back-up beschikbaar is. De robuuste bouw van bedrijfsbussen maakt ze bijzonder geschikt voor dit soort scènes. Dankzij de combinatie van kracht en aanpasbaarheid kunnen ze zowel intense acties als veiligheidsvereisten aan.

Ideaal voor afgelegen locaties

Een groot voordeel van de Renault Master Van H2-TECH is dat hij op waterstof rijdt en zelf elektriciteit opwekt. Hierdoor heb je niet alleen geen uitstoot, maar hoef je ook niet steeds te tanken of op te laden. De actieradius van de Renault Master Hyvia maakt hem niet alleen handig voor lange afstanden, maar ook duurzaam. Vooral op afgelegen filmlocaties, waar oplaadpunten of tankstations vaak ontbreken, biedt dit een slimme en milieuvriendelijke oplossing die tijd en moeite bespaart.

Een onmisbaar onderdeel van het filmverhaal

Of het nu gaat om iconische wagens zoals de Aston Martin of minder opvallende voertuigen zoals de Renault Master, auto's spelen een belangrijke rol in films. Ze zijn niet alleen essentieel voor stunts en actiescènes, maar ze dragen ook bij aan de sfeer van het verhaal. Zelfs als ze niet in de spotlight staan, blijven ze hangen in het geheugen van de kijker en dragen ze bij aan de magie van de film. Van opvallende sportwagens tot alledaagse busjes: auto's zijn een onmisbaar onderdeel van het filmverhaal.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.