compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 36 5-9 t/m 11-9
Film van de week!
MENU

Animal

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarSeksGrof taalgebruikAngstDrugs en alcoholmisbruik

Pitch van Animal

Animal filmstill

Animal filmstill

Delen op facebook
Animal
Nederlandse première: 1-8-2024
Bulgarije, Cyprus, Griekenland, Oostenrijk, Roemenië, 2023, 116 min,

In Animal bereiden de animators van een all-inclusive eilandresort zich voor op het drukke toeristenseizoen onder de hete Griekse zon. Terwijl de zomer intenser wordt, worden hun nachten gewelddadig en wordt de strijd van groepsleider Kalia in de duisternis onthuld. Terwijl overdag is het telkens weer 'een dag in paradijs'.

Animal trailer en bijzonderheden

Winnaar Gouden Alexander, Beste Actrice en Crew United-prijs tijdens het Filmfestival van Thessaloniki 2023.

Trailer van AnimalBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Animalhttps://i1.ytimg.com/vi/Yf1nZa_08pw/hqdefault.jpg2024-08-02
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Actrice Ahilleas Hariskos werkte eerder samen met regisseur Sofia Exarchou aan haar debuutfilm Park (2018).

Animal - Bioscopen, Tijden & Tickets

Animal in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.


Synopsis distributeur

Voor Kalia, animateur in een tweederangs strandhotel, wordt het steeds moeilijker de schijn van eeuwige jeugd op te houden in deze gelaagde schets van de Griekse toeristenindustrie.

Op het eerste gezicht is het een zorgeloos groepje vrijbuiters: de animateurs die voor een karig loon het amusement in een Grieks strandhotel verzorgen. Voor een van hen komt de uiterste houdbaarheidsdatum van die illusie echter steeds dichterbij. Animal, Sofia Exarchou's tweede film na Park (Previously Unreleased 2017), ging in wereldpremire op het Filmfestival van Locarno. Dimitra Vlagopoulou, de imponerende hoofdrolspeelster won daar tezamen met Rene Soutendijk voor haar rol in Sweet Dreams de twee acteerprijzen.

Productiemaatschappij: ARS Digital Studio, Digital Cube, Felony Productions, Homemade Films, Nabis Filmgroup, Wild at Heart Film Productions