compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 36 5-9 t/m 11-9
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 50: deze week in premire

Speelweek 50: deze week in premire

Pak de winterjas maar van de kapstok want het is tijd voor nieuwe films in de bioscopen. Vandaag hebben vijf films hun aftrap in de Nederlandse en morgen ook nog eens zeven. De film van de week is Soof.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Soof heeft alles wat ze wil: een eigen bedrijfje, een man en drie leuke kinderen. Toch vraagt ze zich af of dit nu alles is. Als Soof tijdens een etentje de bekende choreograaf Jim ontmoet springt er een vonk over.

Deze film is geinspireerd op de Volkskrant-columns van Sylvia Witteman. Scenarist Marjolein Beumer heeft echter wel haar eigen draai gegeven aan het verhaal. Daarnaast is dit het speelfilmdebuut van Dan Karaty.
BiosAgenda sprak met de cast van Soof tijdens de opnames. Klik hier voor het artikel op de set.
Ook waren we aanwezig tijdens de castpresentatie. Daar spraken we ook met cast en crew. Klik hier om naar het artikel over de castpresentatie te gaan.

Vandaag komt het langverwachte The Hobbit: The Desolation of Smaug uit. Bilbo Balings, Gandalf de tovenaar en de dertien dwergen vervolgen hun reis naar de Eenzame Berg in het verloren dwergenrijk Erebor. Ze krijgen te maken het meest angstaanjagende wezen aller tijden: de draak Smaug.

Dit is het vervolg op The Hobbit: An Unexpected Journey. The Hobbit is de prequel op de Lord of the Rings-trilogie. In dit deel kruipt Orlando Bloom weer in de huid van Elfenprins Legolas.

Dan gaan we naar de eerste animatiefilm van deze week: Frozen. Anna woont in een wereld die vervloekt is door eeuwige sneeuw. Samen met Kristoff gaat ze op avontuur om haar zus de ijskoningin te vinden, in de hoop dat zij de vloek opheft.

Het verhaal is gebaseerd op het sprookje 'De Sneeuwkoningin' van Hans Christian Andersen.

Vandaag komt ook Mees Kees op kamp uit. Mees Kees gaat samen met zijn klas en mevrouw Dreus op werkweek. Tijdens deze werkweek gaat mevrouw Dreus door haar rug en moet Mees Kees alles alleen doen. Maar als alles fout gaat, begint Mees Kees aan zichzelf te twijfelen.

Deze film is het vervolg op Mees Kees en gebaseerd op de boeken van Mirjam Oldenhave.

Dan gaan we naar Thanksgiving film Free Birds. Kalkoen Reggie komt via mede-kalkoen Jake erachter dat hun soort het hoofdgerecht is van het Amerikaanse feest Thanksgiving. Samen reizen ze naar het jaar 1621, de eerste Thanksgiving, om dit voor altijd te veranderen.

Owen Wilson doet de stem van Reggie en Woody Harrelson de stem van Jake.

In India speelt The Lunchbox zich af. Een verkeerde aflevering door voedselbezorgingsbedrijf Dabbawala leidt tot een relatie tussen de bijna gepensioneerde en weduwnaar Saajan en de ongelukkige huisvrouw Ila. Ze communiceren via brieven die Dabbawala bij de ander bezorgt.

Regisseur en scenarioschrijver Ritesh Batra's inspiratie voor deze film begon toen hij Dabbawala onderzocht. Hij kwam erachter dat de bezorgers hun klanten ook leerden kennen. Dit vond hij interessant en hij schreef het script. Met Irrfan Khan uit Life of Pi.

Dan zien we hoe moeilijk het kan zijn om filmrechten te bemachtigen in Saving Mr. Banks. De dochters van legende Walt Disney smeken hun vader om het boek Mary Poppins te verfilmen. Hiervoor moet hij de filmrechten krijgen van auteur P.L. Travers. Dat blijkt nog niet zo eenvoudig te zijn.

Dit is de eerste bioscoopfilm waarin Walt Disney zelf te zien is. Met Tom Hanks als Walt Disney en Emma Thompson als P.L. Travers.

De laatste jeugdfilm voor deze week is Finn. De negenjarige Finn ontmoet een vioolspelende oude man. Hij is zo onder de indruk dat hij ook dolgraag wil leren vioolspelen. Achter zijn vaders rug om neemt hij vioolles van deze man. Als het bijna kerst is, vraagt zijn juf om tijdens de kerstmusical te spelen, waar zijn vader ook naar toe zal gaan.

Deze film stond eerder bekend onder de titel Finn's kerst. Daan Schuurmans speelt de rol van de vader van Finn.

We gaan terug in het verleden met In The Fog. 1942: Rusland. Een Duitse goederentrein ontspoort in een klein dorp. Sushenya krijgt de schuld en dreigt door de Duitsers te worden opgehangen. Als de Duitsers hem toch sparen verdenken de partizanen hem van verraad.

Tijdens het filmfestival van Cannes won deze film de FIPRESCI prijs: de prijs die wordt toegekend door de internationale filmpers.

Een bijzondere documentaire is 69: Liefde Seks Senior. Een aantal ouderen vertelt over hun liefdes- en seksleven. Het lijkt haast ondenkbaar, 60 jaar getrouwd zijn en nog steeds een spannende relatie hebben, maar deze senioren vinden van niet.

Menna Laura Meijer is naast regisseur ook journalist.

Criminaliteit is te vinden in Il futuro. De ouders van Bianca en Tomas overlijden, waardoor de twee tieners er in een klap alleen voor staan. Een stel foute vrienden halen Bianca over om de gepensioneerde acteur Maciste te verleiden, zodat de wezen bij het fortuin van Maciste kunnen komen.

De film is gebaseerd op het boek van Roberto Bolao. Met Rutger Hauer als Maciste.

De laatste film in deze lijst is Poetins Olympische Droom. De Russische stad Sotsji moet in een razend tempo veranderen van een Sovjet vakantieoord tot het visitekaartje van het nieuwe Rusland. In februari 2014 is hier namelijk de Olympische Winterspelen. Dit gebeurt onder leiding van Russische president Vladimir Poetin, die voor niets en niemand uitwijkt.

Hans Pool regisseerde eerder de tv-programma's Van Moskou tot Magadan en Van Dis in Afrika.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.