compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 47 21-11 t/m 27-11
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 2: deze week in première

Speelweek 2: deze week in première

De eerste week van 2014 is achter de rug en dit geldt ook voor de bioscopen. Deze week komen er acht nieuwe films uit. De film van de week is The Wolf of Wall Street.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

The Wolf of Wall Street en Philomena
Deze film is gebaseerd op het autobiografische boek van de echte Jordan Belfort. Jordan Belfort is een handelaar op Wall Street: hij groeit van een effectenhandelaar tot de absolute top waarin hij geniet van het luxe leven. Al snel raakt hij betrokken bij fraude en corruptie.
Dit is de vijfde samenwerking tussen regisseur Martin Scorsese en Leonardo DiCaprio. Eerder maakten zij Gangs Of New York, The Aviator, The Departed en Shutter Island.

De tweede film is het drama Philomena. BBC journalist Martin Sixsmith hoort het verhaal van Philomena Lee: Een vrouw die gedwongen haar zoon moest afstaan en hem niet mocht opzoeken. Nadat de twee ontmoeten, besluit Philomena om haar lang verloren zoon toch te gaan zoeken.
Dit verhaal is waargebeurd. De film is gebaseerd op het boek van BBC journalist Martin Sixsmith. Regisseur Stephen Frears en hoofdrolspeler Judi Dench werkten eerder samen in Mrs. Henderson Presents. Dench werd in 2006 voor deze rol genomineerd voor een Oscar.

Delivery Man en Hemel op Aarde
Ook is er de komedie Delivery Man. David Wozniak leidt een normaal leven. Samen met zijn vriendin verwachten ze een kindje. Ondertussen blijkt het dat hij spermadonor is van 533 kinderen. Dat is nu 20 jaar geleden. Een groot deel van hen tekent via de spermabank een petitie om David's identiteit te onthullen en zo veranderd zijn leven in een chaos.
Deze film is een remake van Starbuck uit 2011. Ken Scott regisseerde en schreef beide films.

De enige Nederlandse speelfilm is Hemel op Aarde. Deze film was al in Limburg te zien maar komt nu ook in de rest van Nederland uit. De dertienjarige Bart wordt verliefd op Moniek, een vrouw die een stuk ouder is dan hem. Barts streng gelovige ouders keuren dit niet goed. Dan blijkt het dat Moniek ernstig ziek is.
Met deze film gaat regisseur, scenarioschrijver en producer Pieter Kuijpers een andere kant op in filmgenres. Voorheen maakte hij films met geweld. De film is in het Limburgs gesproken. Dit is het acteerdebuut van hoofdrolspeler Bram van Schie.

BiosAgenda was op de set van Hemel op Aarde. Klik hier voor het artikel en de video.

Nymphomaniac (II) en Violette
Deze week komt Nymphomaniac (II) uit, twee weken na het eerste deel. Deel een en twee duren bij elkaar langer dan vier uur. Daarom is besloten om de film in twee delen uit te brengen.
Nymphomaniac gaat over Joe. Ze is een zelfverklaarde nymfomane. Als zij in elkaar wordt geslagen redt Seligman haar. Joe vertelt hem over haar erotische verleden.

De Franse film Violette gaat over de Franse schrijfster Violette Leduc. Ze ontmoet na de Tweede Wereldoorlog mede-schrijfster Simone de Beauvoir. De twee vrouwen krijgen een relatie en samen schrijven ze voor vrijheid.
Dit is niet de eerste keer dat Martin Provost een film maakt over een Franse beroemdheid. In 2008 maakte hij Séraphine, wat over een Franse kunstenares gaat.

The Congress en Wakker in een Boze Droom
The Congress gaat over Robin Wright (gespeeld door Robin Wright), een verouderende actrice die geen filmrollen meer te pakken weet te krijgen. Daarom besluit ze haar filmrechten te verkopen door haar lichaam en alles erop en eraan te laten scannen, zodat de filmstudio haar kan gebruiken met computer gemaakte personages. 20 jaar later wordt deze technologie werkelijkheid voor iedereen.
Robin Wright heeft in meer dan 40 andere films geacteerd. Één van deze films is de klassieker Forrest Gump. Producer, regisseur en schrijver Ari Folman maakte ook de documentaire Waltz with Bashir.

De laatste film deze week is de Nederlandse documentaire Wakker in een boze droom. Drie Nederlandse vrouwen worden gevolgd tijdens hun behandeling voor borstkanker. Zonder interviews of commentaar wordt hun moeilijke strijd gedocumenteerd.
Deze documentaire werd vertoond op het International Documentary Film Festival Amsterdam en is onderscheiden met een award voor 'Beste Nederlandse Documentaire'.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.