Deze week in première: speelweek 51
Het is de allerlaatste releaseweek van het jaar: BiosAgenda.nl zet nog een keer de nieuwste releases achter elkaar. De film van de week is Life of Pi.
19-12-2012 Door: Bioscoopagenda
Dank voor je hulp.
Life of Pi is gebaseerd op de Man Booker Prize-winnende gelijknamige bestseller van Yann Martel.
Een jonge Indiase jongen leidt schipbreuk en spoelt aan op een eiland samen met een hyena, een gewonde zebra, een orang-oetan en een hongerige Bengaalse tijger.
Regisseur Ang Lee is onder meer bekend van Brokeback Mountain (2005) en Sense and Sensibility (1995).
Voordat Ang Lee zich aan het filmproject verbond, waren onder meer Dean Georgaris (The Manchurian Candidate), M. Night Shyamalan (The Sixth Sense) en Jean-Pierre Jeunet (Amélie) de aangewezen personen om het boek naar een script te vertalen.
West Side Story is een film uit 1961 en wordt nu opnieuw uitgebracht. In New York strijden de rivaliserende straatbendes the Jets en the Sharks tegen elkaar om hun territorium en respect. Dan worden Tony, leider van de Jets en Maria - het zusje van de Sharks-leider - verliefd op elkaar. Hun liefde lijkt gedoemd te mislukken.
De film is een musical gebaseerd op het bekend Romeo en Julia-verhaal. In 1962 won de film maar liefst 10 Oscars.
Jack Reacher gaat eigenlijk officieel in premiere op 26 december. De film gaat echter al in veel plekken in voorpremiere vanaf de 20e. Voormalig politie officier Jack Reacher (Tom Cruise) wordt gevraagd om zich te verdiepen in een zaak waarbij een bekende, een voormalige militair, vijf willekeurige mensen doodschiet met zes kogels.
Regisseur Christopher McQuarrie is onder andere bekend als schrijver van The Tourist en Valkyrie. In die laatste film speelde Tom Cruise ook de hoofdrol.
Hotel Transylvania is dan weer heel iets anders: Dracula probeert zijn hotel te beschermen van Jonathan, een mensenkind dat hopeloos verliefd is op zijn dochter. In de Engelstalige versie zou Miley Cyrus eerst de stem van Mavis inspreken, maar wegens drukte is ze hier van afgestapt. Selena Gomez is voor haar in de plaats gekomen. In Nederland is echter alleen de Nederlandstalige versie te zien.
Miley Cyrus is wel te zien in So Undercover: Miley Cyrus speelt Molly, een jonge maar keiharde FBI-agente. Ze moet undercover gaan op een universiteit om de dochter van een belangrijke getuige te beschermen. Daar komt ze erachter dat niet iedereen is zoals hij zich voordoet.
Toen bekend werd dat Jan Smit de hoofdrol ging spelen in Het Bombardement werd er door veel mensen honend gereageerd. Of Jan kan acteren kan je vanaf nu zelf bepalen.
De jonge Vincent komt naar Rotterdam om geld te verdienen. Daar wordt hij verliefd op Eva, een uit Duitsland gevlucht meisje dat verloofd is met een zakenman. Als de Duitsers Rotterdam bombarderen raken de geliefden elkaar uit het oog.
Zie ook het bezoek dat we brachten aan de set.
Dan Playing for Keeps: deze film is ook te zien als Ladies Night. De film is kennelijk een echte chickflick
Profvoetballer George Dryer (Gerard Butler) keert na zijn carrière terug naar het dorp waar hij ooit zijn gezin stichtte. Om een betere band met zijn zoon op te bouwen overtuigt zijn ex-vrouw hem om zijn voetbalteam te coachen. Al snel krijgt George de volle aandacht van de lokale voetbalmoeders.
Renoir is een biopic over de schilder Auguste Renoir. Hij gaat in zijn late leven gebukt onder het verlies van zijn vrouw en het feit dat zijn zoon Jean gewond is geraakt in de oorlog. Als er een jong meisje in zijn leven verschijnt krijgt zijn leven weer kleur. Ook zijn zoon Jean valt voor de rode schone.
Pierre-Auguste Renoir was schilder. Zijn zoon Jean Renoir was filmmaker. Hij maakte onder andere La Grande Illusion.
Searching for Sugar Man eeft behoorlijk wat prijzen in de wacht gesleept, waaronder de Audience Awards op het Sundance Film Festival, Los Angeles Film Festival, en het Durban International Film Festival. Twee Zuid-Afrikianen proberen met een zoektocht antwoord te geven op de vraag wat er met hun mysterieuze rock-n-roll held, Sixto Rodriguez, is gebeurd.
Dit is de debuutdocumentaire van Malik Bendjelloul.
Als laatste de bijzondere documentaire De Baby: Anneke werd in de oorlog als baby ondergebracht als onderduiker bij een pleeggezin. Als na de oorlog blijkt dat har ouders niet meer leven wordt ze naar haar oom en tante in Amerika gestuurd. Daar is haar verleden echter taboe. Na 65 jaar zoeken twee mensen uit haar verleden weer contact met haar. Deze documentaire volgt haar verhaal.
en abonneer je op onze nieuwsbrief.