compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 39 26-9 t/m 2-10
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > ‘Julie zwijgt’ Belgische première in Gent

‘Julie zwijgt’ Belgische première in Gent

Na Cannes nu ook Belgische première op Film Fest Gent 2024

Debuutfilm Julie zwijgt van Leonardo van Dijls gooide in Cannes al hoge ogen en zal in oktober zijn Belgische première beleven op de 51ste Film Fest Gent. Distributeur Paradiso Films brengt de film in de Belgische zalen op 16-10-2024.

Tessa Van den Broeck (c) 2024 Foto: Aurélie Lamachère

Tessa Van den Broeck (c) 2024 Foto: Aurélie Lamachère

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Het drama over een talentvolle tennister maakte ook indruk op de internationale filmfestivals van Karlovy Vary, Melbourne, Sarajevo en New Horizons en reist binnenkort naar het prestigieuze filmfestival van Toronto.

In mei mocht Leonardo van Dijl als enige Belgisch regisseur naar de Croisette in Cannes. Zijn meeslepend langspeeldebuut Julie zwijgt werd er onder massale belangstelling gepresenteerd in de Semaine de la Critique, de oudste nevensectie van het filmfestival van Cannes en won er twee prijzen.

In de internationale pers - onder meer in Variety, The Guardian en The Hollywood Reporter - werd de film geprezen om zijn urgente thematiek en pretentieloze stijl. Van Dijl reageerde toen dat “Julie gehoord en gezien zal worden en haar verhaal door de hele wereld zal worden ontdekt”. De film zal zijn officiële Belgische première vieren op donderdagavond 10 oktober, tijdens de 51ste editie van Film Fest Gent binnen de sectie Gala & Specials.

Julie zwijgt, geproduceerd door De Wereldvrede, gaat over de vijftienjarige Julie, een grote tennisbelofte bij een Belgische club. Alles in Julies leven staat in het teken van de sport. Wanneer de coach die haar naar de top kan brengen plotseling geschorst wordt, start de club een onderzoek. Alle spelers worden aangemoedigd om hun ervaringen te vertellen. Maar Julie zwijgt.

Distributeur Paradiso Films brengt Julie zwijgt in de Belgische zalen op 16 oktober 2024.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.