compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 36 5-9 t/m 11-9
Film van de week!
MENU

Strange Way of Life

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldGrof taalgebruikAngstDrugs en alcoholmisbruik

Pitch van Strange Way of Life

Ethan Hawke (Jake) en Pedro Pascal (Silva)

Ethan Hawke (Jake) en Pedro Pascal (Silva)

Delen op facebook
Strange Way of Life
Nederlandse première: 7-9-2023
Frankrijk, Spanje, 2023, 32 min,

In Strange Way of Life reist Silva na vijfentwintig jaar te paard door de woestijn om zijn vriend Sheriff Jake te bezoeken. De reden voor zijn reis is niet om herinneringen op te halen.

Bekijk bij:

meJane

Strange Way of Life trailer en bijzonderheden

De korte film was genomineerd voor een Queer Palm tijdens Cannes Film Festival 2023.
Pedro Almodovar stapte uit het project Brokeback Mountain (2005), omdat hij bang was controle over de film kwijt te raken, uiteindelijk ging de job naar Ang Lee die historie ermee schreef van de eerste homo-western: deze film wordt ook gezien als een knipoog naar de Oscar-winnaar.

Trailer van Strange Way of LifeBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Strange Way of Lifehttps://i1.ytimg.com/vi/lThthRVb4gU/hqdefault.jpg2023-07-26
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Pedro Almodovar heeft de Spaanse cinema na de Franco-dictatuur weer een plek gegeven in het filmuniversum met inmiddels klassiek geworden films als Dolor y gloria (2019), Los abrazos rotos (2009), Volver (2006), Hable con ella (2002), Todo Sobre Mi Madre (1999), tame! (1990), Mujeres al Borde de un Ataque de Nervios (1988).

De carrire van Ethan Hawke kenmerkt zich door een enorme experimenteerdrift wat veel baanbrekende films opleverde vanaf zijn eerste moment in de speelfilm Dead Poets Society (1989) over liefde voor de dichtkunst, generatie-X-drama "Reality Bites" (1994), een dystopische wereld Gattaca (1997), jaren lopende projecten zoals de trilogie Before Sunrise (1995), Before Sunset (2004) en Before Midnight (2013) of Boyhood (2014); en de klassieker cop-drama Training Day (2001).


Hoewel Pedro Pascal bekend is van succesvolle films als Wonder Woman 1984 (2020), The Equalizer 2 (2018) en Kingsman: The Golden Circle (2017); is hij vooral bekend van zijn tv-werk zoals zijn rol als Oberyn Martell in het vierde seizoen van de HBO-serie Game of Thrones (2011), als Javier Pea in de Netflix-serie Narcos (2015) en de titelrol in de Disney+-serie The Mandalorian (2019).

Strange Way of Life - Bioscopen, Tijden & Tickets

Strange Way of Life in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Strange Way of Life zien? Koop of huur de film hier:


meJane

Na 25 jaar rijdt Silva te paard door de woestijn om zijn vriend Sheriff Jake te bezoeken. De reden voor zijn reis is niet om herinneringen op te halen.



Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

De nieuwe korte film van Pedro Almodvar is een moderne Western met Pedro Pascal (Game of Thrones, The Last of Us) en Ethan Hawke (Boyhood, Before-trilogie) in de hoofdrollen. Silva (Pascal) heeft er 25 jaar over gedaan om eindelijk de woestijn te doorkruisen om zijn oude vriend Jake (Hawke) te bezoeken. Jake is inmiddels sheriff en staat op het punt de verdachte in een moordzaak in te rekenen. De mannen denken terug aan hun jonge jaren in Mexico. Toen maakten ze plannen voor de toekomst. Als duidelijk wordt waarom Silva juist nu de reis door de woestijn heeft gemaakt, is het de vraag of er nu wel een toekomst voor hen samen is. Strange Way of Life ging in premire tijdens het Filmfestival van Cannes. Na The Human Voice met Tilda Swinton is dit Almodvar's tweede Engelstalige en korte film. Het kostuumdesign was in handen van modehuis Saint Laurent by Anthony Vaccarello, die als co-producent verbonden is aan de film.

Productiemaatschappij: El Deseo, Saint Laurent

Cast & Regisseur