Pitch
Indonesië, eind jaren negentig. Onder druk van hevige studentenrellen moest president Soeharto aftreden, waarmee een einde kwam aan een periode van 32 jaar alleenheerschappij. Deze film toont wat er in deze periode van grote veranderingen onder het volk speelde.
Stand van de zon
Nederland, 2001, 90 min,
bijzonderheden
Hoofdpersonen zijn de zestigjarige weduwe Rumidjah en haar twee zoons. Via hen zien we de gevolgen van armoede in het dagelijks bestaan, de invloed van oosterse mystiek in het dagelijks leven, en de manier waarop wordt omgegaan met verschillen tussen de islam en het christendom.
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!
Dank voor je hulp.
Dank voor je hulp.
Aanloop
Filmmaker Leonard Retel Helmrich werd tijdens het filmen van een demonstratie in 1995 opgepakt, gevangen gezet en vervolgens tot persona non grata verklaard. Pas in 1997 kon hij naar Indonesië terugkeren. Hij maakte o.a. ook de film "Moving Objects".
Recensies van Stand van de zon
Niet door de lens kijken.
Als 'De Stand van de Zon' een emotie losmaakt bij de kijker, is dat het dubbele gevoel dat het leven in Jakarta, ondanks de politieke veranderingen, al die tijd hetzelfde is gebleven.
Bron: Karin Wolfs in Filmkrant
Panorama van hedendaags Indonesië.
(...) een eenvoudige, geraffineerde, mooie en informatieve film.
Stand van de zon - Bioscopen, Tijden & Tickets
Stand van de zon in de bioscoop
De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.
Cast & Regisseur
Leonard Retel Helmrich
Regisseur
Regisseur
Hetty Naaijkens-Retel Helmrich
Scenario
Scenario
Leonard Retel Helmrich
Scenario
Scenario