compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 47 21-11 t/m 27-11
Film van de week!
MENU

Sprekend Nederland

***1/20
Waardering: 3.3/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGrof taalgebruikDiscriminatieAudiodescriptie beschikbaar

Pitch van Sprekend Nederland

Sprekend Nederland filmstill

Sprekend Nederland filmstill

Delen op facebook
Sprekend Nederland
Nederlandse première: 4-10-2018
Nederland, 2018, 82 min,

Nederland aan de hand van toespraken op bruiloften, partijen, begrafenissen, openbare manifestaties, politieke bijeenkomsten, protestmarsen, naturalisatieceremonie tot aan diploma-uitreiking van middelbare scholieren.

Sprekend Nederland trailer en bijzonderheden

De film is een soort vervolg op de korte documentaire Sprekend Nederland (2004) ook van de hand van John Appel.

Trailer van Sprekend NederlandBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Sprekend Nederlandhttps://i1.ytimg.com/vi/s1bXymKA8eQ/hqdefault.jpg2018-09-04
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

John Appel maakte naam met de documentaire André Hazes - Zij Gelooft in Mij (1999), daarna hadden hij ook succes met The Last Victory (2004) en The Player (2009).

Sprekend Nederland - Bioscopen, Tijden & Tickets

Sprekend Nederland in de bioscoop

Wil je Sprekend Nederland zien? Koop of huur de film hier:



Nederland aan de hand van toespraken op bruiloften, partijen, begrafenissen, openbare manifestaties, politieke bijeenkomsten en protestmarsen.



Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Sprekend Nederland is een portret van Nederland aan de hand van toespraken op bruiloften, partijen, begrafenissen, openbare manifestaties, politieke bijeenkomsten en protestmarsen.

Sprekend Nederland is een portret van Nederland aan de hand van toespraken op bruiloften, partijen, begrafenissen, openbare manifestaties, politieke bijeenkomsten en protestmarsen. De film is een caleidoscoop van speeches en situaties waarin de tijdgeest anno nu wordt gevangen: van een volkskroeg tot het Koninklijk Paleis en van het kampioensfeest van Feyenoord tot de dood van een 100-jarige Antilliaanse vrouw. Soms ligt de aandacht op de spreker achter de microfoon en op andere momenten ligt de focus op het publiek dat naar de toespraak luistert. De film laat zien hoe Nederland haar geluk viert en tradities voortzet, maar ook hoe ons land verdeeld is in allerlei clubjes waarbinnen men zich geborgen voelt. Een multicultureel land dat nog steeds lijkt te moeten wennen aan het feit dat het multicultureel ís en niet precies weet hoe men met de nieuwkomers moet omgaan. Een rijk en welvarend land dat niettemin laveert tussen verwarring en hoop. De film opent met de naturalisatieceremonie van nieuwe Nederlanders die hun paspoort krijgen en hun trouw aan de Nederlandse grondwet beloven. En eindigt met de diploma-uitreiking van middelbare scholieren die vol goede moed op weg zijn naar een nieuw fase in hun leven. Daartussen in is er een rijk scala aan scènes die op een soms ontroerende manier de kijker de vraag voorhouden: in wat voor land woon ik eigenlijk?

Cast & Regisseur