compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 36 5-9 t/m 11-9
Film van de week!
MENU

Médecin de campagne

***1/20
Waardering: 3.3/5
Mogelijk schadelijk tot 9 jaarGrof taalgebruikAngst

Pitch van Médecin de campagne

François Cluzet (Jean-Pierre Werner)

François Cluzet (Jean-Pierre Werner)

Delen op facebook
Médecin de campagne
Nederlandse première: 25-1-2018
Frankrijk, 2016, 102 min,

Jean-Pierre is een dorpsarts die verankerd is in het dorpsleven. Als hij zelf ziek wordt, neemt Nathalie, een beginnend arts, zijn praktijk over. Ze krijgt het nogal te stellen met de koppige arts en eigenzinnige dorpsbewoners.

Bekijk bij:

Cinemember

Médecin de campagne trailer en bijzonderheden

Regisseur Thomas Lilti weet waar hij het over heeft, want hij is zelf ook huisarts.

Trailer van Médecin de campagneBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Médecin de campagnehttps://i1.ytimg.com/vi/SIH3Em8oECU/hqdefault.jpg2017-12-05
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

François Cluzet, die de huisarts speelt, is bij het grote publiek bekend als de aan de rolstoel gekluisterde Philippe in Intouchables.

Médecin de campagne - Bioscopen, Tijden & Tickets

Médecin de campagne in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Médecin de campagne zien? Koop of huur de film hier:


Cinemember

Als dorpsarts Jean-Pierre zelf ernstig ziek wordt, neemt een vervangster zijn praktijk over. Beginnend arts Nathalie krijgt het flink te stellen met de koppige Jean-Pierre, maar ze laat zich niet kennen. Met Franois Cluzet (Intouchables).



Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Médecin de campagne is een heerlijke tragikomedie van de Franse regisseur Thomas Lilti, die zelf ook huisarts is.

Jean-Pierre is een huisarts van de oude stempel met een drukke praktijk op het Franse platteland. Zeven dagen per week kunnen zijn patiënten op hem rekenen. Hij luistert, verzorgt, stelt gerust. Wanneer bij Jean-Pierre kanker wordt geconstateerd, is rustiger aan doen dan ook geen optie. Ondanks het feit dat Jean-PIerre tegensputtert, stuurt zijn arts een vervanger naar de praktijk. Nathalie, nog maar net begonnen als arts en niet gewend aan het dorpse leven, wordt door Jean-Pierre behoorlijk op de proef gesteld. Nathalie laat zich echter niet kennen en gaandeweg weet ze de dorpsbewoners en ook Jean-Pierre voor zich te winnen. Médecin de campagne is een heerlijke tragikomedie van de Franse regisseur Thomas Lilti, die zelf ook huisarts is. Zijn ervaring maakt van Médecin de campagne een oprecht en invoelbaar drama. De film wordt geprezen om zijn authenticiteit en het overtuigende acteerwerk van Franois Cluzet (Intouchables), voor deze rol genomineerd voor een César, en Marianne Denicourt (La belle noiseuse). Médecin de campagne was in Frankrijk een echte publiekslieveling en één van de grootste filmhits van het afgelopen jaar.

Productiemaatschappij: 31 Juin Films, Canal+, Cin+, Cinfrance 1888, France 2 Cinma, France Tlvisions, Le Pacte, Les Films du Parc, Rgion Ile-de-France, Sabah 5 Productions

Cast & Regisseur

Marianne Denicourt

Nathalie Delezia
François Cluzet

Jean-Pierre Werner
Patrick Descamps

Francis Maroini
Isabelle Sadoyan

La mre de Werner
Thomas Lilti

Regisseur
Médecin de campagne poster