compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 42 17-10 t/m 23-10
Film van de week!
MENU

Maria Montessori (EN subtitles)

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarh

Pitch van Maria Montessori (EN subtitles)

Leïla Bekhti (Lili d'Alengy) en Jasmine Trinca (Maria Montessori)

Leïla Bekhti (Lili d'Alengy) en Jasmine Trinca (Maria Montessori)

Delen op facebook
Maria Montessori (EN subtitles)
Nederlandse première: 30-5-2024
Frankrijk, Italië, 2023, 100 min,

In Maria Montessori vlucht de Parijse courtisane Lili d'Alengy naar Rome om haar reputatie te beschermen wanneer de leerstoornis van haar dochter aan het licht zou kunnen komen. Daar ontmoet ze Maria Montessori, die pioniert met een lesmethode die het kind kan helpen.

Maria Montessori (EN subtitles) trailer en bijzonderheden

De regisseur werd na de geboorte van haar dochter met een genetische ziekte geconfronteerd met het gebrek aan representatie van zulke kinderen. Ze dacht toen aan het onderzoek dat ze had gedaan tijdens het schrijven van de documentaire “Révolution école”, de naam van Maria Montessori kwam toen weer boven drijven, niet als iets theoretisch, maar nu als een persoonlijke noodzaak.

Trailer van Maria Montessori (EN subtitles)Bekijk de trailer en de beste filmstills van de film Maria Montessori (EN subtitles)https://i1.ytimg.com/vi/gZPj0Ahmedc/hqdefault.jpg2024-05-30
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Actrice en regisseur Léa Todorov regisseerde eerder "Saving Humanity During Office Hours" (2012).

Jasmine Trinca was eerder te zien in Fortunata (2017), The Gunman (2015) en La Meglio Gioventù (2003).

Leïla Bekhti is bekend van onder meer Les intranquilles (2021), Le Grand Bain (2018), Avant l'hiver (2013) en Public Enemy Number One (part I) (2008).

Maria Montessori (EN subtitles) - Bioscopen, Tijden & Tickets

Maria Montessori (EN subtitles) in de bioscoop


Ook te zien:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.


Synopsis distributeur

Maria Montessori vertelt het indrukwekkende verhaal van een vrouw die haar tijd ver vooruit was: Maria Montessori streed voor haar nieuwe onderwijsmethode in een tijd die werd gedomineerd door mannen.
In Rome, begin 20e eeuw, ontmoet Maria Montessori (Jasmine Trinca) de succesvolle Franse courtisane Lili d’Alengy (Leïla Bekhti). Lili is Parijs ontvlucht om haar reputatie te beschermen, toen de leerstoornis van haar dochter aan het licht dreigde te komen. Maria legt op dat moment de basis voor haar nieuwe en baanbrekende onderwijsmethode. Door Maria leert Lili haar dochter kennen zoals ze is: niet alleen een meisje met een beperking, maar ook iemand met een sterke wil en talenten. Lili helpt op haar beurt Maria om haar ambities waar te maken.
Maria Montessori is een indringend verhaal over de kracht van vrouwen; over opoffering en over solidariteit. Een film die door de Internationale Montessori Vereniging wordt omarmd:
‘Dit is een uitzonderlijke film over enkele baanbrekende jaren die Maria Montessori hielpen haar opvattingen en inzichten over de menselijke ontwikkeling en onderwijs vorm te geven. De film laat op prachtige wijze de uitdagingen zien die de maatschappij haar oplegt: een jonge dokter in een door mannen gedomineerde wereld, een wetenschapper en een nieuwe moeder. De gevoelige regie van Léa Todorov kenmerkt zich door authenticiteit. Een aanrader.’ - Lynne Lawrence, Executive Director, Association Montessori Internationale

Productiemaatschappij: Canal+ (participation), Centre national du cinéma et de l'image animée (CN, Ciné+ (participation), Cinéaxe 4 (in association with), Cinécap 6 (in association with), Geko Films, La Région Île-de-France (support), Ministero della Cultura (MiC) (support), Tempesta (co-production)

Cast & Regisseur

Leïla Bekhti

Lili d'Alengy
Jasmine Trinca

Maria Montessori
Roberto Zibetti

Le journaliste