compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 36 5-9 t/m 11-9
Film van de week!
MENU

La piscine

***1/20
Waardering: 3.3/5
Mogelijk schadelijk tot 6 jaarGeweld

Pitch van La piscine

La piscine

La piscine

Delen op facebook
La piscine
Nederlandse première: 25-6-2009
Frankrijk, Italië, 1969, 120 min,

De spanning tussen twee mannen en een vrouw loopt op tot een kookpunt, wanneer één van de mannen de dochter van de ander verleid.

La piscine trailer en bijzonderheden

Onderdeel van het Alain Delon programma 2009 van het Filmmuseum. Alain Delon was één van Europa's grootste filmsterren uit de jaren zestig en zeventig. Hij stond bekend om zijn 'katachtige schoonheid'.

Trailer van La piscineBekijk de trailer en de beste filmstills van de film La piscinehttps://i1.ytimg.com/vi/Y0H1TAbHykE/hqdefault.jpg2024-06-05
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Jacques Deray maakte eerder 6 speelfilms, o.a. "L'Homme de Marrakesh".
Delon (Le Samoura en L' EclisseHannes SchneiderSissi" en "Boccaccio '70") en Ronet ("Les Femmes" en "Celui qui doit mourir") waren op dat moment de populairste Franse acteurs.

Recensies van La piscine

La piscine - Bioscopen, Tijden & Tickets

La piscine in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.


Synopsis distributeur

4K-restauratie van Jacques Deray's klassieker met Romy Schneider en Alain Delon.

Vier mensen treffen elkaar rond een zwembad bij een luxe villa in Saint-Tropez. Geliefden Marianne (Romy Schneider) en Jean-Paul (Alain Delon) krijgen bezoek van Harry, Mariannes ex-minnaar, en diens jonge, aantrekkelijke dochter Penelope (Jane Birkin). Als Jean-Paul zijn begerig oog op Penelope laat vallen, gaat alles mis. Nieuwe 4K-restauratie.

Productiemaatschappij: AVCO Embassy Pictures, Lionsgate, Seven Films, Société Nouvelle de Cinématographie, Tritone Cinematografica

Cast & Regisseur