compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 36 5-9 t/m 11-9
Film van de week!
MENU

Crossing Istanbul

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGrof taalgebruikDrugs en alcoholmisbruik

Pitch

In Crossing Istanbul belooft de gepensioneerde lerares Lia uit te zoeken wat er met haar lang verloren nichtje Tekla was gebeurd. Op het vermoeden dat zij in Turkije woont, vertrekt Lia naar Istanbul. De zoektocht lijkt onbegonnen werk, maar dan ontmoet ze transrechten-advocaat Evrim. Terwijl Lia en haar buurvrouw Achi zich een weg banen door de achterafstraatjes van de stad, voelt Tekla dichterbij dan ooit.
Delen op facebook
Crossing Istanbul
Nederlandse première: 17-10-2024
Denemarken, Frankrijk, Georgië, Turkije, Zweden, 2024, 105 min,
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Crossing Istanbul - Bioscopen, Tijden & Tickets

Crossing Istanbul in de bioscoop

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.


Synopsis distributeur

Lia, een gepensioneerde lerares uit Georgi, is vastberaden om haar lang verloren transgender nichtje Tekla terug te vinden. Wanneer ze van haar twintigjarige buurjongen verneemt dat Tekla naar Turkije is vertrokken, reist ze naar Istanbul en neemt ze de brutale Achi met zich mee. In de levendige stad maken ze nieuwe contacten en zien ze een wereld vol mogelijkheden. Maar hoe vind je iemand die misschien niet gevonden wil worden? Wanneer ze Evrim ontmoeten, een advocaat voor transrechten, lijkt dat hun zoektocht te helpen. Terwijl Lia en Achi zich een weg banen door de steegjes van Istanbul, begint Tekla dichterbij te voelen dan ooit. Crossing Istanbul is een hartverwarmende roadmovie over identiteit, acceptatie en onverwachte vriendschappen die grenzen overstijgen. De film van de gerenommeerde regisseur Levan Akin (And Then We Danced) beleefde zijn wereldpremire op de Berlinale en werd er bekroond met de Teddy Jury Award. Na Berlijn maakte Crossing Istanbul een succesvolle tournee langs vele filmfestivals en werd er veelal geprezen vanwege de prachtige cinematografie en ontroerende chemie tussen de hoofdrolspelers.

Productiemaatschappij: 1991 Productions, Adomeit Film, Bir Film, Easy Riders Films, French Quarter Film, RMV Film (co-production), Sveriges Television (SVT) (co-production), Totem Films (in association with)

Cast & Regisseur

Yasmin Ada

Young%20Trans%20Girl
Levan Akin

Regisseur