compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 36 5-9 t/m 11-9
Film van de week!
MENU

August Willemsen, de bladzij en de werkelijkheid

Pitch

In August Willemsen, de bladzij en de werkelijkheid is de filmvertelling opgebouwd uit beelden van de Bijlmermeer waar hij woonde en steden en landschappen in Brazilië, verweven met brieffragmenten en magistrale televisieoptredens. Zijn complexe relaties met vrouwen, vrienden en dochter worden blootgelegd in hun getuigenissen met een niet aflatende loyaliteit voor hun Guus. De spanning in zijn haat-liefde verhouding tot Brazilië wordt voelbaar in zijn hartstocht voor taal, literatuur, muziek en daar tegenover zijn neiging tot zelfdestructie. Met graphic novel animaties worden de extremen die zijn leven kenmerkten uitgebeeld.
Delen op facebook
August Willemsen, de bladzij en de werkelijkheid

August Willemsen, de bladzij en de werkelijkheid trailer en bijzonderheden

August Willemsen (1936-2007) was een vertaler Portugees die onder andere de gedichten van Fernando Pessoa en Carlos Drummond de Andrade ontsloot voor het Nederlandse taalgebied. In 2022, vijftien jaar na zijn dood, is het hoog tijd om de eminente vertaler, essayist, schrijver en acteur weer in de schijnwerpers te zetten: De film komt uit met de heruitgave van de bestseller Braziliaanse brieven in Nederland en de Portugese vertaling, Cartas Brasileiras, in Brazilië.

Trailer van August Willemsen, de bladzij en de werkelijkheidBekijk de trailer en de beste filmstills van de film August Willemsen, de bladzij en de werkelijkheidhttps://i1.ytimg.com/vi/hYh_ZpcXhaI/hqdefault.jpg2022-12-28
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Filmmaker Frederieke Jochems maakte eerder Captured in Beauty (2016) en Zout zoet (2005).

August Willemsen, de bladzij en de werkelijkheid - Bioscopen, Tijden & Tickets

August Willemsen, de bladzij en de werkelijkheid in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je August Willemsen, de bladzij en de werkelijkheid zien? Koop of huur de film hier:



Documentaire over de vertaler en schrijver August Willemsen, over zijn leven en werk, vertalen, schrijven, Brazilië en vooral zijn klassieker de brievenroman Braziliaanse brieven (1985).



Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Cast & Regisseur