compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 36 5-9 t/m 11-9
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 30: deze week in premire

Speelweek 30: deze week in premire

Het is woensdag en je weet wel wat dat betekent: nieuwe films! Het zijn er deze week zes. De film van de week is The Wolverine met in de hoofdrol Hugh Jackman.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Logan, ookwel bekend als The Wolverine, reist naar Japan. Hij wordt geconfronteerd tegenstanders die hem voor eerst kwetsbaar maken. Zijn fysieke en geestelijke gesteldheid wordt tot het uiterste gedreven.

Hoewel Jean Grey, gespeeld door Famke Janssen, stierf in X-Men: the Last Stand, is in deze film weer te zien.

Het Wolverine personage kreeg eerder een spin-off film in de gedaante van X-Men Origins: Wolverine. Nu is er een tweede spin-off film van dit karakter.

We gaan naar Spanje voor Blancanieves. In deze Spaanse bewerking van het bekende sprookje Sneeuwwitje leeft Carmen in Spanje in 1920 en is een vrouwelijke stierenvechter. Ze wordt gekweld door haar boze stiefmoeder.

De film is geheel in zwart-wit en bevat geen gesproken tekst. Spanje stuurde deze film in voor de Academy Awards, beter bekend als de Oscars.

Shokuzai is van origine een Japanse TV-serie. De versie die nu in de bioscoop te zien is een aparte montage gemaakt: deze duurt echter nog steeds 270 minuten!

Een Japans schoolmeisje wordt ontvoert en vermoord. Ze wordt gevonden door haar vrienden. De zaak wordt nooit opgelost. De moeder van het meisje spreekt een vloek uit over haar vriendinnen, die zich het gezicht van de dader niet kunnen herinneren.

Dan Red 2: Frank Moses en zijn team moeten weer aan de slag: ditmaal om in heel Europa vijanden uit te schakelen en massavernietigingswapens te vinden. Voor dat ze kunnen beginnen moeten ze eerst de ontwerper van een massavernietigingswapen uit een psychiatrische inrichting zien te bevrijden.

Deze film is een sequel van Red. Deze film over gepensioneerde geheim agenten was een onverwacht succes. Red is een afkorting van Retired, Extremely Dangerous.

Dansfilms zijn al een tijdje populair en Make Your Move kan aan dit rijtje worden toegevoegd: Danser Donny reist naar New York om zijn broer Nick te helpen met zijn nieuwe club. Daar ontmoet hij Aya, wier dansstijl perfect aansluit bij die van hem. Aya is echter de zus van Nick's grootste concurrent wat zorgt voor grote spanningen. Donny moet kiezen tussen zijn meisje en zijn familie.

Als je het verhaal bekend voorkomt kan dat kloppen: het verhaal is losjes gebaseerd op Shakespeare's Romeo & Julia.

We sluiten af met Jayne Mansfield's Car. In de jaren '40 verhuisd Jim's vrouw naar Engeland en vanaf dat moment voedt hij zijn kinderen alleen op. Als zijn ex-vrouw 30 jaar later overlijdt wilt ze in Alabama begraven worden. Haar nieuwe familie reist met haar lichaam mee. De twee families ontmoeten elkaar en moeten zich aan elkaar aan zien te passen.

Billy Bob Thornton, die de film regisseert, kennen we als acteur. Zo speelde hij onder andere in Monster's Ball.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.