compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 42 17-10 t/m 23-10
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Oscarnominatie voor Paradise Now

Oscarnominatie voor Paradise Now

Brokeback Mountain acht keer genomineerd

LOS ANGELES - De homo-cowboyfilm Brokeback Mountain voert, zoals verwacht, de lijst met genomineerde films aan. Het Nederlands-Palestijnse Paradise Now werd genomineerd in de categorie beste buitenlandse film.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Regisseur Hany Abu-Assad zou blij geweest zijn met de nominatie, ware het niet dat 'de Palestijnse authoriteit' als land van herkomst werd opgegeven, in plaats van Palestina. De filmmaker ontstak in woede over deze vermelding. Volgens hem is de vermelding een klap in het gezicht van het Palestijnse volk. Inmiddels heeft de organisatie op de website wel Palestina vermeldt als land van herkomst.

Brokeback Mountain, het verhaal van twee cowboys die hun liefde voor elkaar ontdekken, ondanks onbegrip uit hun omgeving, stond bovenaan de lijst met genomineerde films. De film werd acht keer genomineerd in o.m. de categorieën beste acteur, beste film en beste regie. Het door George Clooney geregisseerde Good Night, and Good Luck en het maatschappijkritische Crash volgen Brokeback Mountain met zes nominaties. Steven Spielberg's Munich en Bennett Miller's Capote kregen er vijf. Alle vijf de films werden genomineerd in de categorieën beste film en beste regie.

De genomineerde beste actrices speelden in geen van de beste films. Judi Dench (Mrs. Henderson Presents), Felicity Huffman (Transamerica), Keria Knightley (Pride and Prejudice), Charlize Theron (North Country) en Reese Witherspoon (Walk the Line) werden voor hun acteerprestatie genomineerd. In de categorie beste acteur kregen Philip Seymour Hoffman (Capote), Terrence Howard (Hustle & Flow), Heath Ledger (Brokeback Mountain), Joaquin Phoenix (Walk the Line) en David Strathairn (Good Night, and Good Luck) een nominatie.

De Oscars worden op 5 maart uitgereikt.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.