compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 47 21-11 t/m 27-11
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Noorse kaskraker met Nederlands tintje
Eye witness report

Noorse kaskraker met Nederlands tintje

De Noorse hitfilm 'De dieren uit het Hakkebakkebos' telt in Noorwegen al meer dan 600.000 bezoekers. BiosAgenda sprak met de Nederlandse filmmakers Peter Mansfelt en Paul Mathot van Pedri Animation over hun werk aan deze animatiefilm.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

De film is vanaf deze week in maar liefst 25 steden te zien: reden voor BiosAgenda om op onderzoek waarom deze film zo groot wordt uitgebracht in Nederland.

BiosAgenda was aanwezig bij de persrelease van de nieuwe Stop-motion kinderfilm De dieren uit het Hakkebakkebos. De van origine Noorse familiefilm volgt de avonturen van de dieren uit het Hakkebakkebos. De film is gebaseerd op het boek 'Dyrene i Hakkebakkeskogen' van de in 1990 overleden Noorse schrijver Thorbjørn Egner.

In Noorwegen kwam de film begin dit jaar uit en heeft hij al meer dan 600.000 bezoekers gehad. De Nederlandse Stopmotion studio, Pedri Animation heeft alle poppen en decors gemaakt voor de film. Na de voorstelling spraken we met Peter Mansfelt en Paul Mathot van Pedri Animation, Over hun werk in de film.

De film gaat over het leven van de dieren die in het Hakkebakkebos wonen, ze hebben een goed leven. Maar vooral de kleinere dieren moeten oppassen voor de grotere dieren die ook in het bos wonen, vooral voor Rein de vos en IJge Egel. Wanneer IJge Egel probeert de Oma van een van de bewoners probeert op te peuzelen vinden de muizen dat er wat dingen moeten veranderen in het bos. Alle dieren moeten voortaan vrienden zijn en mogen elkaar niet meer proberen op te peuzelen.

Stop-motion

Stop-motion is een speciale filmtechniek waarbij er in plaats van bewegende beelden gebruik word gemaakt van foto's. Het voorwerp dat op film moet bewegen wordt in een bepaalde houding neergezet, een foto van gemaakt en vervolgens wordt de houding van het voorwerp een fractie veranderd en wordt er opnieuw een foto genomen. Dit wordt steeds herhaald en door alle foto's achter elkaar af te spelen wordt de illusie gewekt dat het voorwerp zelf beweegt. Voor een seconde beeld heb je 24 foto's nodig. Deze techniek word toegepast bij tekenfilms (Keizer Kuzco) en bij klei-animaties (zoals Wallace & Gromit).

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.