compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 38 19-9 t/m 25-9
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Kinderfeestje?
Blogs

Kinderfeestje?

Organiseer een filmmarathon

Ben je op zoek naar een origineel idee voor een kinderfeestje? Wat dacht je van het organiseren van een spetterende filmmarathon? Met deze tips tover je de woonkamer om tot een echte bioscoop en zorg je gegarandeerd voor een dag vol plezier en vermaak.

Delen op facebook
Kinderfeestje?

Kinderfeestje?

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Hoe leuk is het om met een stel kinderen te kijken naar hun favoriete film of serie en dat allemaal in een woonkamer die is omgebouwd tot een bioscoop? Voor de ouders niet alleen een stuk makkelijker, maar ook voor de kinderen leuker. In de bioscoop moeten ze namelijk op hun stoel blijven zitten, terwijl ze thuis natuurlijk zelf kunnen bepalen waar ze gaan zitten. Omdat het organiseren van een filmmarathon niet iedere dag gebeurt, hebben wij een aantal tips voor je.

Kies de perfecte film

Het organiseren van een geslaagd kinderfeestje kan soms best lastig zijn. Een filmmarathon is daarom een ontzettend leuk idee. Liever toch iets anders? Dat kan ook! Bezoek kinderfeestje.nl voor de leukste kinderfeestjes ideeën en zelfs themaboxen waarmee je een speurtocht of iets anders leuks kunt organiseren. Ga je voor een filmmarathon, dan moet je natuurlijk wel weten welke film(s) je wilt kijken. Zorg ervoor dat je films selecteert die geschikt zijn voor de leeftijd van de kinderen en waar ze enthousiast van worden. Denk aan populaire animatiefilms of avonturenfilms van hun helden. Vraag bijvoorbeeld eens wat ze leuk vinden. Stel nu dat iedereen fan is van Harry Potter, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een of twee films. Alle films ga je namelijk niet redden.

Lekker eten en drinken

Bij een filmmarathon hoort natuurlijk lekker eten en drinken. Zorg voor voldoende snacks zoals popcorn, chips en snoepjes. Maak ook wat gezonde opties zoals stukjes fruit of groenten met dip. Vergeet ook het drinken niet! Handig is om bijvoorbeeld kannen met ranje te maken of pakjes met drinken neer te zetten, zodat ze zelf kunnen pakken wanneer ze dorst hebben. Anders dan in de bioscoop hoeven ze thuis natuurlijk niet te wachten op de pauze. Wel is het handig om ieder uur even een minuut of 10 pauze te houden. Zo kan iedereen even naar het toilet en kunnen jullie ook een luchtje scheppen als het nodig is en droog is natuurlijk.

Bouw de woonkamer om tot een bioscoop

Een geslaagde thuisbios is natuurlijk pas compleet op het moment dat de woonkamer is omgebouwd! Hoe leuk is het om bijvoorbeeld allemaal matrassen, kussens en dekens neer te leggen, zodat de kids lekker kunnen zitten of liggen. Vergeet ook niet om de lampen uit te doen, want ook in de bios is het vaak lekker donker. Handig is ook om even wat tafeltjes neer te zetten, zodat daar het eten en drinken op gezet kan worden. Uiteraard ben je helemaal vrij om te bepalen hoe je hier invulling aan geeft en kun je bijvoorbeeld ook gewoon wat stoelen neerzetten, zodat de kinderen op de bank en stoelen kunnen zitten. Met deze tips wordt het zeker weten een feestje.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.