compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 36 5-9 t/m 11-9
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Jeanne du Barry openingsfilm Cannes

Jeanne du Barry openingsfilm Cannes

Het historische drama Jeanne du Barry van en met Mawenn maar ook met een hoofdrol voor Johnny Depp zal op dinsdag 16 mei het Filmfestival van Cannes openen en beleeft daarmee zijn wereldpremire.

Jeanne du Barry openingsfilm Cannes

Jeanne du Barry openingsfilm Cannes

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

De film, genspireerd op waargebeurde feiten, vertelt het verhaal van de gelijknamige matresse van koning Lodewijk XV. Mawenn neemt naast de regie de hoofdrol op zich, Johnny Depp zal in zijn eerste filmrol in drie jaar de rol van de koning vertolken. JEANNE DU BARRY is geheel in het Frans gesproken.

JEANNE DU BARRY is de zesde speelfilm van Mawenn als regisseur en ze is geen onbekende van het Filmfestival van Cannes: in 2011 werd ze er voor haar film Polisse bekroond met de Jury Prize. Voor haar film Mon roi won actrice Emmanuelle Bercot in 2015 de prijs voor Beste Actrice en haar semi-autobiografische film DNA kreeg in 2020 de stempel Official Selection.
Naast de regie voor JEANNE DU BARRY is Mawenn samen met Teddy Lussi-Modeste ook verantwoordelijk voor het scenario van de film.
Verdere rollen in de film zijn weggelegd voor o.a. Benjamin Lavernhe, Melvil Poupaud, Pierre Richard, Pascal Greggory en India Hair.

SYNOPSIS
Als vrouw uit de arbeidersklasse snakt de jonge Jeanne Vaubernier naar een hogere status, een haast onmogelijke droom die toch uitkomt door haar charmes; stapje voor stapje lukt het haar de sociale ladder te bestijgen. Wanneer ze zelfs koning Lodewijk VX ontmoet, is het liefde op het eerste gezicht tussen de twee. Ze wordt zijn courtisane. Een schandaal in Versailles: want niemand wil een straatmeisje aan het hof.

De 76e editie van het Filmfestival van Cannes vindt dit jaar plaats van 16 t/m 27 mei.

Paradiso Filmed Entertainment brengt JEANNE DU BARRY vanaf 14 september uit in de Nederlandse bioscopen.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.