compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 39 26-9 t/m 2-10
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > 10.000 bioscoopbezoekers voor De Wilde Noordzee

10.000 bioscoopbezoekers voor De Wilde Noordzee

Kristallen Film voor documentaire

Met het behalen 10.000 bezoekers voor De wilde Noordzee heeft de documentaire van Peter van Rodijnen, Mark Verkerk en Dick Harrewijn de Kristallen Film-status behaald.

10.000 bioscoopbezoekers voor De Wilde Noordzee

10.000 bioscoopbezoekers voor De Wilde Noordzee

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

In de documentaire filmt duiker en cameraman Peter van Rodijnen niet alleen boven water maar vooral de onderwaterwereld van de Noordzee; van plankton tot de grootste haai. De Kristallen Film is in ontvangst genomen door cameraman Van Rodijnen aan de kust van de Noordzee. De uitreiking van de Kristallen Film vindt dit jaar voor de vijfde keer plaats. De Kristallen Film Award is een initiatief van het Nederlands Film Festival, met ondersteuning van het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds.

Over De Wilde Noordzee
Als cameraman Peter van Rodijnen aan zijn onderwaterreis begint van de Noordzee, wordt hij al snel geconfronteerd met grote uitdagingen. Hij krijgt te maken met gevaarlijke en krachtige stromingen, slecht zicht in troebel water en hevige stormen. Zijn vastberadenheid om de geheimen van dit ongetemde natuurwonder te ontrafelen wankelt nooit. Terwijl hij aanvankelijk vooral de grote en iconische diersoorten zoals de reuzenhaai te gaan filmen, realiseert hij zich dat deze slechts een onderdeel zijn van een veel groter en onderling verbonden systeem. De gezondheid van de Noordzee hangt af van ál haar bewoners, van het kleinste plankton tot de grootste haai.

Over de productie  
De natuurdocumentaire is geregisseerd door Peter van Rodijnen (Holland, Natuur in de Delta), Mark Verkerk (De Nieuwe Wildernis) en Dick Harrewijn (Silence of the Tides). De film is geproduceerd door Dutch Maritime Productions en EMS Films. De muziek is gecomponeerd en uitgevoerd door Sven Figee. De documentaire is door M&N Media Group op 12 september in 160 bioscopen en filmtheaters uitgebracht.

Over de Film Awards
De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden toegekend door het Nederlands Film Festival, het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires en korte films die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.