compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 36 5-9 t/m 11-9
Film van de week!
MENU

The Maiden

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGrof taalgebruikAngst

Pitch van The Maiden

Hayley Ness (Whitney)

Hayley Ness (Whitney)

Delen op facebook
The Maiden
Nederlandse première: 31-8-2023
Canada, 2022, 117 min,

In The Maiden dobberen beaste vrienden Colton en Kyle op de rivier en spuiten verf in het plaatselijke ravijn. Net als de jongens verkent Whitney het ravijn en zoekt troost door in haar dagboek te schrijven en te tekenen. Wanneer haar vriendin haar in de steek laat, verdwijnt Whitney.

The Maiden trailer en bijzonderheden

De film was genomineerd voor Beste Film tijdens het filmfestival Venetië 2022.

Trailer van The MaidenBekijk de trailer en de beste filmstills van de film The Maidenhttps://i1.ytimg.com/vi/WmUUnR7GsnM/hqdefault.jpg2023-07-07
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

The Maiden - Bioscopen, Tijden & Tickets

The Maiden in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je The Maiden zien? Koop of huur de film hier:



Drie jongeren op het Canadese platteland vullen hun dagen met tienerdingen, terwijl de vrienden Colton en Kyle 'stadje spelen' verdwijnt een klasgenote.



Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Drie tieners in Alberta, Canada zijn in een droomlandschap met elkaar verbonden, een poëtische blik op kameraadschap, verwondering en verdriet.

Colton en Kyle zijn beste vrienden. Ze zwerven vrolijk door hun provinciestadje en de wilde natuur en doden de tijd met gewone tienerdingen: een oude tv vernielen, graffiti spuiten bij een ravijn, skateboarden over een afvalberg. Hun idylle spat uiteen wanneer het noodlot toeslaat.
Graham Foy brengt dit verhaal op verrassende wijze samen met het verhaal van hun verlegen klasgenoot Whitney, die bezig is met het verwerken van haar eigen emotionele crisis. De ontdekking van haar dagboek voert naar een spiegelwereld. Een magisch ravijn. Een paranormale ontmoeting. De terugkeer van een dode zwarte kat. Is dit een droom? Het leven na de dood? Als we eenmaal diep verbonden zijn, zijn we dan ooit echt alleen? The Maiden begint als een realistisch drama en verandert langzaamaan in een droomlandschap, met impressionistische beelden vol donkere ondertonen.

Productiemaatschappij: FF Films, Medium Density Fibreboard Films

Cast & Regisseur