compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 36 5-9 t/m 11-9
Film van de week!
MENU

The Holy Mountain (EN subtitles)

Mogelijk schadelijk tot 16 jaarg,s,h

Pitch van The Holy Mountain (EN subtitles)

The Holy Mountain (EN subtitles) filmstill

The Holy Mountain (EN subtitles) filmstill

Delen op facebook
The Holy Mountain (EN subtitles)
Nederlandse première: 23-2-2023
Mexico, Verenigde Staten, 1973, 114 min,

In The Holy Mountain is een alchemist op zoek naar verlichting. Hij ontmoet een gids en samen met afgevaardigden van de zeven planeten zoeken ze de Heilige Berg om de goden die daar wonen te verdringen en onsterfelijk te worden.

The Holy Mountain (EN subtitles) trailer en bijzonderheden

De film is gebaseerd op "The Ascent of Mt. Carmel" van de Spaanse karmeliet Johannes van het Kruis en "Mt. Analogue" van de Franse surrealist Rene Daumal.
De film is gemaakt met hulp van een van de bedrijven van The Beatles, George Harrison zou zelfs meespelen, maar weigerde uit de kleren te gaan, toen werd hij vervangen.

Trailer van The Holy Mountain (EN subtitles)Bekijk de trailer en de beste filmstills van de film The Holy Mountain (EN subtitles)https://i1.ytimg.com/vi/EIhOZdAectY/hqdefault.jpg2023-02-23
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Alejandro Jodorowsky regisseerde eerder El Topo (1970) en Fando y Lis (1968).

The Holy Mountain (EN subtitles) - Bioscopen, Tijden & Tickets

The Holy Mountain (EN subtitles) in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je The Holy Mountain (EN subtitles) zien? Koop of huur de film hier:



Een messiaans alchemist gaat op zoek samen met een gids en 7 anderen naar de Heilige Berg om daar het geheim van onsterfelijkheid te ontfutselen van de goden.



Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Alejandro Jodorowsky's mystieke magnum opus The Holy Mountain vestigde de Chileense cult-filmmaker als dé vooraanstaande auteur van de surrealistische cinema en veroorzaakte stevige controverse tijdens het filmfestival van Cannes in 1973 vanwege zijn heiligschennende beelden en rauwe existentiële symboliek. In dit mystieke meesterwerk speelt Jodorowsky zelf de rol van The Alchemist, een goeroe die een groep pelgrims, die elk een planeet in het zonnestelsel vertegenwoordigd, begeleidt op een magische zoektocht naar Lotus Island waar ze de Heilige Berg moeten beklimmen op zoek naar spirituele verlichting.

Productiemaatschappij: ABKCO Music and Records, ABKCO Music and Records, Amuse Soft (Amyuuzu Sofuto) Hanbai Inc., Amuse Video, Anchor Bay Entertainment, Pretty Pictures

Cast & Regisseur

Alejandro Jodorowsky

The Alchemist (as Alexandro Jodorowsky)
Zamira Saunders

The Written Woman (as Ramona Saunders)
Pablo Leder

Circus Barker