compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 40 3-10 t/m 9-10
Film van de week!
MENU

The Braid (EN subtitles)

The Braid

Mogelijk schadelijk tot 12 jaart,d,a

Pitch van The Braid (EN subtitles)

Mia Maelzer (Smita)

Mia Maelzer (Smita)

Delen op facebook
The Braid (EN subtitles)
Nederlandse première: 9-5-2024
België, Canada, Frankrijk, Italië, 2023, 121 min,

In La tresse drie vrouwen, Smita, Giulia en Sarah, komen uit verschillende delen van de wereld en hebben elkaar nog nooit ontmoet, maar zijn gebonden door iets intiems en unieks.

The Braid (EN subtitles) trailer en bijzonderheden

Gebaseerd op de roman De vlecht van de regisseur en mede-scenarist Laetitia Colombani.

Regisseur Colombani wilde voor de rol van Smita geen Bollywood-actrice, maar een actrice met een donkere huidskleur zoals de Untouchables. Mia
Maelzer komt uit het theater en speelde in The Field, een korte film die een BAFTA won.

Voor haar dochter Lalita wilde Colombani absoluut een Untouchable, uit meer dan honderd kinderen en werd de 9-jarig meisje, Sajda
Pathan, geboren in een sloppenwijk, gekozen. Sajda had een hoofd vol luizen en bedelde om eten. Ze kon niet lezen of schrijven. Tegenwoordig kan ze lezen en schrijven.

Sajda had nooit een bioscoop bezocht en zag zichzelf op het scherm op hetzelfde moment dat ze de eerste in haar leven een film zag.

Trailer van The Braid (EN subtitles)Bekijk de trailer en de beste filmstills van de film The Braid (EN subtitles)https://i1.ytimg.com/vi/IlP91dborIU/hqdefault.jpg2024-05-09
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Laetitia Colombani maakte eerder Fête de famille (2019), Mes Stars et moi (2008) en À la folie... pas du tout (2002).

Actrice Fotinì Peluso was eerder te zien in Il colibri (2022).

De muziek is afkomstig van de populaire pianist en componist Ludovico Einaudi die heel weinig componeert voor films, omdat hij overal ter wereld concerten geeft en moeite heeft met de haast bij filmprojecten. Zijn muziek was eerder te horen in de films Nomadland (2020), The Third Murder (2017), Intouchables (2011), The Butterfly Tattoo (2008) en This Is England (2006).

The Braid (EN subtitles) - Bioscopen, Tijden & Tickets

The Braid (EN subtitles) in de bioscoop


Ook te zien:
De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.


Synopsis distributeur

Smita, Giulia en Sarah, drie vrouwen uit verschillende delen van de wereld, hebben elkaar nog nooit ontmoet, maar zijn ondanks dat ze ieder op andere continenten leven en uit uiteenlopende culturen komen, toch met elkaar verbonden.

Drie vrouwen, drie continenten, drie culturen; in The Braid, de verfilming van haar gelijknamige bestseller, vertelt regisseur Laetitia Colombani het verhaal van drie levens die ondanks grote verschillen toch met elkaar vervlochten zijn. In India is Smita een zogenaamde onaanraakbare die de kost verdient met het opruimen van uitwerpselen. Ze droomt ervan haar dochter een opleiding te geven, iets wat onmogelijk lijkt. Maar ze is bereid alles op te geven voor een betere toekomst. In het Canadese Montreal is Sarah een gescheiden moeder die haar borstkankerdiagnose verborgen probeert te houden om haar geplande promotie niet in gevaar te brengen. Op het Italiaanse Sicilië probeert Giulia het pruikenatelier van haar vader ondanks vele tegenslagen open te houden.
Een verhaal over het doorzettingsvermogen van vrouwen, en onbewuste verbintenis.

Productiemaatschappij: Apulia Film Commission (financial support), BE TV (co-production), Canal+ (participation), Curiosa Films, Forum Films (co-production), France 2 Cinéma (co-production), France Télévisions (participation), FSC Fondo per lo Sviluppo e la Coesione (financial, Indigo Film (co-production), La Compagnie Cinématographique (co-production), Manny Films, Panache Productions (co-production), Proximus (co-production), Puglia FESR-FSE (financial support), Rai Cinema (in collaboration with), Regione Puglia (financial support), SND, Société de Développement des Entreprises Culturell, Tax Shelter de Movie Tax Invest (support), Tax Shelter du Gouvernement Fédéral Belge (support, Téléfilm Canada (participation), VOO

Cast & Regisseur