compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 42 17-10 t/m 23-10
Film van de week!
MENU

The Banshees of Inisherin (EN subtitles)

Mogelijk schadelijk tot 16 jaart,a

Pitch van The Banshees of Inisherin (EN subtitles)

Colin Farrell (Pádraic Súilleabháin) en Barry Keoghan (Dominic Kearney)

Colin Farrell (Pádraic Súilleabháin) en Barry Keoghan (Dominic Kearney)

Delen op facebook
The Banshees of Inisherin (EN subtitles)
Nederlandse première: 26-1-2023
Ierland, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, 2022, 113 min,

In The Banshees of Inisherin leven de vrienden Pádraic en Colm hun hele leven al op een afgelegen eiland voor de westkust van Ierland. Dan kondigt Colm aan dat hij hun vriendschap beëindigt. Een verbijsterde Pádraic, geholpen door zijn zus Siobhán en de onrustige jonge eilandbewoner Dominic, probeert de relatie te herstellen en weigert nee te accepteren.

The Banshees of Inisherin (EN subtitles) trailer en bijzonderheden

De film is opgenomen op locatie op Inishmore en Achill Island aan de westkust van Ierland.
De film is voornamelijk met het beschikbare licht gefotografeerd op digitaal materiaal en de makers wilde vooral het desolate van het eilandleven laten zien op een niet-clichématige manier.

Trailer van The Banshees of Inisherin (EN subtitles)Bekijk de trailer en de beste filmstills van de film The Banshees of Inisherin (EN subtitles)https://i1.ytimg.com/vi/siEn28Y80LU/hqdefault.jpg2023-01-26
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

De film herenigt filmsterren Colin Farrell en Brendan Gleeson, met Martin McDonagh van In Bruges (2008), McDonagh maakte ook eerder Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (2017) en Seven Psychopaths (2012).
De jonge acteur Barry Keoghan was eerder te zien in The Batman (2022), Calm With Horses (2019), Dunkirk (2017) en The Killing of a Sacred Deer (2017).

Cameraman Ben V. Davis heeft de meest uiteenlopende films gefotografeerd van zoals de succesvolle komedie The Best Exotic Marigold Hotel (2011), de Oscar-winnende drama Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (2017), maar is vooral bekend vanwege zijn bombastisch werk voor blockbusters zoals Eternals (2021), Captain Marvel (2019), Doctor Strange (2016), Avengers: Age of Ultron (2015) en Guardians of the Galaxy (2014).

The Banshees of Inisherin (EN subtitles) - Bioscopen, Tijden & Tickets

The Banshees of Inisherin (EN subtitles) in de bioscoop

Wil je The Banshees of Inisherin (EN subtitles) zien? Koop of huur de film hier:



De vriendschap van levenslange vrienden Pádraic (Colin Farrell) en Colm (Brendan Gleeson) komt in een impasse terecht wanneer Colm onverwachts een einde maakt aan hun vriendschap.



Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

In The Banshees of Inisherin volgen we twee goede vrienden Padraic (Colin Farrell) en Colm (Brendan Gleeson) die in een moeilijke situatie belanden wanneer Colm plotseling besluit hun vriendschap te verbreken. Op het eiland voor de Westkust van Ierland, waar de twee wonen, probeert een verwarde Padraic de vriendschap nieuw leven in te blazen met hulp van zijn zus Siobhan (Kerry Condon). Zij heeft haar eigen problemen met Dominic, de zoon van de lokale politieman. De gebeurtenissen escaleren volledig als Colm een drastisch ultimatum stelt om zijn voornemen tot het beëindigen van de vriendschap duidelijk te maken.

Productiemaatschappij: Blueprint Pictures, Film 4, Metropolitan Films International, MSG Entertainment, Searchlight Pictures

Cast & Regisseur

Colin Farrell

Pádraic Súilleabháin
Brendan Gleeson

Colm Doherty
Barry Keoghan

Dominic Kearney
Kerry Condon

Siobhán Súilleabháin
Pat Shortt

Jonjo Devine