compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 38 19-9 t/m 25-9
Film van de week!
MENU

Scrapper

Mogelijk schadelijk tot 6 jaarGeweldGrof taalgebruik

Pitch van Scrapper

Harris Dickinson (Jason) en Lola Campbell (Georgie)

Harris Dickinson (Jason) en Lola Campbell (Georgie)

Delen op facebook
Scrapper
Nederlandse première: 8-2-2024
Verenigd Koninkrijk, 2023, 84 min,

In Scrapper leeft Georgie - een dromerig twaalfjarig meisje - gelukkig alleen in haar flat in Londen en vult deze met magie. Plotseling duikt haar vervreemde vader op en dwingt haar de realiteit onder ogen te zien.

Bekijk bij:

meJane

Scrapper trailer en bijzonderheden

Genomineerd voor Outstanding British Film of the Year tijdens de BAFTA Awards 2024, de belangrijkste Britse filmprijzen.

Trailer van ScrapperBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Scrapperhttps://i1.ytimg.com/vi/R-2fRr-U9EA/hqdefault.jpg2023-11-25
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Charlotte Regan maakte meer dan 200 (goedkope) muziekvideos en debuteerde eerder met "Satndby" (2016).

Harris Dickinson was eerder te zien in Triangle of Sadness (2022), Where the Crawdads Sing (2022), The King's Man (2020) en Maleficent 2 (2019).

Scrapper - Bioscopen, Tijden & Tickets

Scrapper in de bioscoop

Wil je Scrapper zien? Koop of huur de film hier:


meJane

De dromerige Georgie (12) leeft gelukkig alleen in haar flat in Londen en vult deze met magie. Plotseling duikt haar vervreemde vader op.



Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Georgie, een dromerig twaalfjarig meisje, leeft gelukkig en alleen in een buitenwijk van Londen en vult deze met magie. Plotseling duikt haar vervreemde vader op en dwingt haar de realiteit onder ogen te zien.

De twaalfjarige Georgie (Lola Campbell) woont na het overlijden van haar moeder in haar eentje in een buitenwijk van Londen. Ze heeft het prima naar haar zin in haar eigen wereld. Geld verdient ze door fietsen te stelen met haar vriend Ali (Alin Uzun), en ze houdt de maatschappelijk werkers van zich af door te doen alsof ze samenwoont met haar oom, Winston Churchill. Aan dit zelfstandig leventje komt een einde wanneer plotseling Jason (Harris Dickinson) opduikt, die zichzelf voorstelt als haar vader. Laat Georgie hem toe en gaat ze de realiteit onder ogen zien, of houdt ze vast aan haar eigen gecreëerde wereld?
Scrapper is een levendig, vrolijk, fantasierijk verhaal en het speelfilmdebuut van muziekvideoregisseur Charlotte Regan die de film schreef en regisseerde. De hoofdrollen worden gespeeld door Lola Campbell en Harris Dickinson (Triangle of Sadness, Where the Crawdads Sing).
De film ging in première op Sundance Film Festival 2023, waar hij de Grote Juryprijs won in de World Cinema competitie, en kreeg 14 nominaties voor de British Independent Film Awards. Ook werd de film op de European Film Awards bekroond met de Young Audience Award.

Productiemaatschappij: BBC Film, British Film Institute (BFI), DMC Film, Great Point Media

Cast & Regisseur