compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 36 5-9 t/m 11-9
Film van de week!
MENU

Ni chaînes ni maîtres

Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweld

Pitch

le de France, 1759. Massamba en zijn dochter Mati trotseren een helse klopjacht wanneer ze ontsnappen van de plantage waar ze als slaven werden vastgehouden.
Delen op facebook
Ni chaînes ni maîtres
Nederlandse première: 21-11-2024
Frankrijk, 2024, 97 min,
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Ni chaînes ni maîtres - Bioscopen, Tijden & Tickets

Ni chaînes ni maîtres in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Synopsis distributeur

In Ni chanes ni matres volgen we de tot slaaf gemaakte Mati, die droomt van een vrij leven, ver weg van de suikerrietplantage. Volgens de overlevering zou er ergens op le de France (het huidige Mauritius) een plek bestaan waar voormalige slaven in vrijheid leven. Matis vader Massamba gelooft daar niets van, en vindt dat ze zich beter kan schikken in haar lot. Dat is immers de enige kans om te overleven. Wanneer Mati toch ontsnapt, en de plantagehouder de beruchte slavenjager Madame de la Victoire inhuurt om haar te vangen, ziet Massamba geen andere mogelijkheid dan zijn ketenen af te gooien en zijn dochter te vinden, voor het te laat is. Ni chanes ni matres is de eerste recente grote Franse speelfilm die een blik op het Franse slavernijverleden werpt. Voor het scenario werkte regisseur Simon Moutarou nauw samen met historici om de film zo realistisch mogelijk te maken en zo bij te dragen aan het bewustzijn rond het Franse slavernijverleden.

Productiemaatschappij: Chi-Fou-Mi Productions, France 2 Cinma (co-production), Les Autres Films (co-production)

Cast & Regisseur

Benoît Magimel

Eug%E8ne%20Larcenet
Camille Cottin

Madame%20La%20Victoire
Bamar Kane

Gaoussou