compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 40 3-10 t/m 9-10
Film van de week!
MENU

La Chimera

Mogelijk schadelijk tot 6 jaarGeweldGrof taalgebruikAngst

Pitch van La Chimera

Josh O'Connor (Arthur)

Josh O'Connor (Arthur)

Delen op facebook
La Chimera
Nederlandse première: 4-4-2024
Frankrijk, Italië, Zwitserland, 2023, 130 min,

In La Chimera is iedereen op zoek naar 'iets' dat hun verder helpt, maar in de tussentijd wordt er vooral gehandeld door een groepje archeologen in allerlei oude Etruskische relikwieën. Wanneer Arthur de gevangenis verlaat is ook hij op zoek naar La Chimera en sluit zich aan bij de bende.

Bekijk bij:

meJane

La Chimera trailer en bijzonderheden

De film won allerlei filmprijzen en nominaties en sleepte onder meer in de wacht De Zilveren Hugo voor Beste Camerawerk tijdens het Chicago International Film Festival 2023.

Trailer van La ChimeraBekijk de trailer en de beste filmstills van de film La Chimerahttps://i1.ytimg.com/vi/mNY8dd-YqqU/hqdefault.jpg2024-01-17
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Alice Rohrwacher regisseerde eerder Lazzaro felice (2018), Le meraviglie (2014) en Corpo celeste (2011).

Josh O'Connor is bekend van Mothering Sunday (2021), Emma (2020) en God's Own Country (2017).

La Chimera - Bioscopen, Tijden & Tickets

La Chimera in de bioscoop

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.


Synopsis distributeur

Jaren ’80, Riparbella aan de Tyrreense zee. Iedereen heeft zijn eigen Chimera, iets dat ze proberen te bereiken maar nooit kunnen vinden. De grafrovers van de Tombaroli bende jagen op gemakkelijke rijkdom door Etruskische relikwieën te stelen. Arthur sluit zich bij ze aan en probeert zo de leegte op te vullen die hij voelt sinds hij zijn grote liefde Beniamina verloor. In een avontuurlijke reis tussen de levenden en de doden, tussen bossen en steden, tussen feesten en eenzaamheid, blijkt het lot van alle zoekenden naar de Chimera volledig met elkaar verweven.

Productiemaatschappij: Ad Vitam Production, Amka Films Productions, ARTE France (participation), Arte France Cinéma, Arte France Cinéma (co-production), Canal+ (participation), Ciné+ (participation), CNC, Ministero della Cultura (MiC) (support), Office Fédéral de la Culture (support), Rai Cinema, RSI-Radiotelevisione Svizzera (co-production), Tempesta, TRT

Laatste filmnieuws
Kort nieuws