compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 36 5-9 t/m 11-9
Film van de week!
MENU

Inside the Yellow Cocoon Shell

Bên trong vo kén vàng

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarSeksGrof taalgebruikAngstDrugs en alcoholmisbruik

Pitch van Inside the Yellow Cocoon Shell

Le Phong Vu (Thien)

Le Phong Vu (Thien)

Delen op facebook
Inside the Yellow Cocoon Shell
Nederlandse première: 15-8-2024
Frankrijk, Singapore, Spanje, Vietnam, 2023, 178 min,

In Inside the Yellow Cocoon Shell komt de schoonzus van Thien om het leven bij een vreemd motorongeluk in Saigon. Samen met zijn neefje van 5 begint Thien aan een reis om de lichaam terug te brengen naar haar geboortedorp.

Te midden van de mystieke landschappen van landelijk Vietnam begint Thien een zoektocht naar zijn oudere broer die jaren geleden verdween om Dao aan hem over te dragen - een reis die zijn geloof diep in twijfel trekt.

Inside the Yellow Cocoon Shell trailer en bijzonderheden

Thien An Pham won de Gouden Camera tijdens Filmfestival van Cannes 2023.

Trailer van Inside the Yellow Cocoon ShellBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Inside the Yellow Cocoon Shellhttps://i1.ytimg.com/vi/Yf1nZa_08pw/hqdefault.jpg2024-05-31
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Inside the Yellow Cocoon Shell - Bioscopen, Tijden & Tickets

Inside the Yellow Cocoon Shell in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.


Synopsis distributeur

Wanneer Thi?n terugkeert naar het platteland van zijn jeugd, blijkt dat het begin van een spirituele (zelf)ontdekkingstocht: slow cinema in zijn meest gedurfde, radicale vorm.

Nadat zijn ouders naar de VS waren gemigreerd, verhuisde Thi?n van de provincie naar het Zuid-Vietnamese Saigon, waar hij als regisseur van bruiloftsreportages zijn brood verdient. Met uitzonderlijk lange takes, trage zooms en een spaarzame montage dompelt debutant Ph?m Thin n de kijker onder in Thi?ns ervaringen. Die bestaan vooral uit schijnbaar toevallige maar daarom niet minder betekenisvolle ontmoetingen. Dit is, zonder enige zweverigheid, slow cinema in zijn meest gedurfde, radicale vorm. Met zijn contemplatieve film won de regisseur vorig jaar de Camera d'Or van het festival van Cannes. Na Tran An Hungs The Scent of Green Papaya de tweede Vietnamese winnaar in dertig jaar.

Productiemaatschappij: Deuxieme Ligne Films (co-production), FAS, JK Film, L'Aide aux Cinmas du Monde (support), Potocol, Singapore Film Commission (support), Zorba the Imaginary Friend (co-production)

Cast & Regisseur

K'Brom

The%20Man%20Helphing%20Thien
K'Rip

Cattleman%201
Bo Anh Khoa

Cattleman%202
Anh Chinh

The%20Hairdresser
Manh Cuong Tran

The%20Priest
Thien An Pham

Regisseur
Inside the Yellow Cocoon Shell poster