compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 36 5-9 t/m 11-9
Film van de week!
MENU

Head South

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGrof taalgebruikDiscriminatie

Pitch

In Head South ontdekt Angus in 1979, met de steun van zijn vader, de underground postpunkmuziekscene in Christchurch, Nieuw-Zeeland. Hij wil koste wat het kost erbij horen, maar muzikaal was hij tot nu toe onzichtbaar. Met de steun van zijn vriendin Kirsten overwint Angus zelftwijfel, spot en een familietragedie om voor het eerst het podium te betreden.
Delen op facebook
Head South
Nederlandse première: 25-7-2024
Nieuw-Zeeland, 2024, 98 min,

Head South trailer en bijzonderheden

Openingsfilm van het International Film Festival Rotterdam 2024.

Trailer van Head SouthBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Head Southhttps://i1.ytimg.com/vi/KB4GTjP7ty4/hqdefault.jpg2024-05-31
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Jonathan Ogilvie is bekend van "Lone Wolf" (2021), "The Tender Hook" (2008) en "Emulsion" (2006).

Ed Oxenbould was eerder te zien in Wildlife (2018), The Visit (2015) en "Alexander and the Terrible, Horrible, No Good, Very Bad Day" (2014).

Head South - Bioscopen, Tijden & Tickets

Head South in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.


Synopsis distributeur

In deze vurige coming-of-agekomedie met een venijnig staartje raakt een jongen op een privschool geobsedeerd door postpunk. Hij doet er alles aan om erbij te horen en zijn draai te vinden, maar met zijn goedbedoelde geouwehoer vervreemt hij zijn echte vrienden van zich. Voor hij het weet ziet hij zich gedwongen om op te treden met een band die (ng) niet bestaat.

Christchurch, Nieuw-Zeeland 1979.
Angus is een goedgelovige tiener die er alles aan doet om er bij te horen. Hij wordt enorm aangetrokken door de underground postpunkmuziekscene. Vastberaden om deel uit te maken van deze aantrekkelijke maar wispelturige subcultuur, distantieert Angus zich van zijn echte vrienden en liegt hij over zijn muzikale capaciteiten tegen zijn nieuwe vrienden. Ingehaald door zijn eigen bedrog zal hij snel de muzikant moeten worden die hij zegt te zijn en zal hij moeten optreden met een band die (nog) niet bestaat. Met de steun van zijn vrienden, vooral de getalenteerde Kirsten, moet Angus angst, spot en een gebrekkig zelfvertrouwen overwinnen en het podium betreden.
Openingsfilm van het IFFR 2024

Productiemaatschappij: Black Frame

Cast & Regisseur