compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 38 19-9 t/m 25-9
Film van de week!
MENU

Dom

***1/20
Waardering: 3.5/5

Pitch van Dom

Delen op facebook
Dom
Nederlandse première: 2-8-2012
Slowakije, Tsjechië, 2011, 97 min,

Eva is eigenlijk te mooi en te slim voor haar grauwe dorp, ze wilt ook het liefst de wereld intrekken. Haar familie wil haar het liefst aan de ketting leggen. Haar vader wil voor haar een huis bouwen, maar in een dorp waar de bewoners steeds meer veranderen door het (gebrek aan) geld wordt dit een bijna onmogelijke opgave.

Dom trailer en bijzonderheden

Tatjana Medvecká ontving een Tsjechische Leeuw voor haar vertolking vrouwelijke bijrol in deze film, ze speelt de moeder.
Dom betekent Huis in het Tsjechisch en Slowaaks. De Tsjechische versie van de film is nagesynchroniseerd, de film is in het Slowaaks opgenomen.

Trailer van DomBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Domhttps://i1.ytimg.com/vi/GewdN1hjP84/hqdefault.jpg2012-08-02
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Debuutfilm van Judit Bárdos, die Eva speelt. Miroslav Krobot, die de vader speelt, is vooral bekend als theateracteur. Voor Zuzana Liová is dit zijn eerste grote speelfilm.

Dom - Bioscopen, Tijden & Tickets

Dom in de bioscoop

Wil je Dom zien? Koop of huur de film hier:



Opgroeien kort na het communisme is voor de knappe Eva geen pretje, want ineens draait alles om geld.



Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Ceská Televize, Cinemax, Eurimages, Fog'n'Desire Films, Ministerstvo kultúry Slovenskej Republiky, Samastinor, Slovenská Televízia, Sokol Kollár

Cast & Regisseur