compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 36 5-9 t/m 11-9
Film van de week!
MENU

De middagvrouw

Die Mittagsfrau

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarg,t,d,h

Pitch van De middagvrouw

Thomas Prenn (Karl Wertheimer) en Mala Emde (Helene)

Thomas Prenn (Karl Wertheimer) en Mala Emde (Helene)

Delen op facebook
De middagvrouw
Nederlandse première: 25-7-2024
Duitsland, Luxemburg, Zwitserland, 2023, 136 min,

In Die Mittagsfrau storten twee Joodse zussen zich in het bruisende leven van Berlijn van 1920. Helene wil uiteindelijk arts worden en werkt bij een apotheek. Ondertussen rukt het naziregime op en raakt ze steeds afhankelijker van haar lover Wilhelm. Naarmate de oorlog begint wordt haar leven steeds moeilijker.

De middagvrouw trailer en bijzonderheden

Barbara Alberts verfilming van de bestseller van Julia Franck, die de Duitse Boekenprijs won, is een meeslepend eerbetoon aan de vrouwelijke lichamelijkheid en zelfbekrachtiging.

Trailer van De middagvrouwBekijk de trailer en de beste filmstills van de film De middagvrouwhttps://i1.ytimg.com/vi/trvQqeWPsRA/hqdefault.jpg2024-05-09
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

De Oostenrijkse filmmaker Barbara Albert was de co-producent van Toni Erdmann en Quo vadis, Aida?.

De middagvrouw - Bioscopen, Tijden & Tickets

De middagvrouw in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.


Synopsis distributeur

De Joodse zussen Helene en Martha begeven zich in de jaren '20 van de vorige eeuw in het bruisende leven van Berlijn. Terwijl Martha zich verliest in het wilde uitgaansleven, wil Helene geneeskunde studeren en arts worden. Ze werkt als apothekersassistent als ze Karl ontmoet, de liefde van haar leven. Terwijl ze dromen over een toekomst samen, rukt het naziregime op en komt Karl plotseling om het leven. Gebroken van verdriet herpakt Helene zich en ontmoet Wilhelm, die smoorverliefd op haar is. Wilhelm helpt haar wanneer hij achter haar afkomst komt, maar langzaam verandert zijn houding en blijken hun opvattingen sterk te verschillen. Ze krijgen samen een zoon, die Helene grotendeels alleen opvoedt. Het moederschap valt haar zwaar en ook het verloochen van haar afkomst kost haar steeds meer moeite. Wanneer de oorlog ten einde is, neemt ze een rigoureus besluit. Met haar verfilming van Julia Francks besteller brengt de Oostenrijkse filmmaker Barbara Albert (co-producent o.a. van Toni Erdmann en Quo vadis, Aida?) een uiterst emotionele film, over een jonge Duitse vrouw in oorlogstijd die voor onmogelijke dilemma's komt te staan. Mala Emde (Und morgen die ganze Welt) vertolkt dit intrigerende personage en wordt bijgestaan door Thomas Prenn (Groe Freiheit) en Max von der Groeben (Hinterland, Lindenberg! Mach dein Ding) als haar geliefden.

Productiemaatschappij: C-Films AG, Iris Productions, Lucky Bird Pictures, Senator Film Produktion, SRG, Zweites Deutsches Fernsehen (ZDF)

Cast & Regisseur

Paraschiva Dragus

Nurse Brigitte
Liliane Amuat

Martha Wrsich
Max Thommes

Male Nurse (Psychiatry)
De middagvrouw poster