compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 36 5-9 t/m 11-9
Film van de week!
MENU

Almamula

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldGrof taalgebruikDiscriminatie

Pitch van Almamula

Beto Frágola (Malevo) en Nicolás Díaz (Nino)

Beto Frágola (Malevo) en Nicolás Díaz (Nino)

Delen op facebook
Almamula
Nederlandse première: 1-2-2024
Argentinië, Frankrijk, Italië, 2023, 109 min,

In Almamula woont de 14-jarige Nino bij zijn gezin in Santiago de Estero (Argentinië) en hij is bezig met het verkennen van zijn vroeg ontwakende seksualiteit. Hij is al het slachtoffer van homofobe aanvallen. Om hem te beschermen besluiten zijn ouders de stad tijdelijk te verlaten en verhuist het hele gezin naar een boerderij in de buurt van een landelijk dorp. De plaats wordt omgeven door de "monte", een enorm vochtig en donker bos waar zijn vader werkt. In deze landelijke en bijgelovige omgeving hoort Nino over de legende van een mysterieus wezen genaamd de Almamula, dat de "monte" achtervolgt en iedereen meeneemt die seksueel laakbare daden heeft begaan.

Bekijk bij:

Almamula trailer

Trailer van AlmamulaBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Almamulahttps://i1.ytimg.com/vi/Bj4bXrSgZQc/hqdefault.jpg2024-01-11
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Almamula - Bioscopen, Tijden & Tickets

Almamula in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Almamula zien? Koop of huur de film hier:



Nino brengt de zomer door met zijn gezin in een klein landelijk stadje. Als hij hoort van de oude legende van een wezen dat zondaars neemt, komen zijn prille seksuele impulsen naar boven.



Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

In het afgelegen Santiago del Estero in Noord-Argentinië, worstelt de jonge Nino met zijn identiteit en de homofobe houding in zijn buurt. Zijn ouders, op zoek naar een veiliger omgeving, besluiten de familie tijdelijk naar het platteland te verhuizen. Daar, ver van de stedelijke onrust, vindt Nino zichzelf terug in de diepten van een mysterieus bos, dat volgens lokale legendes wordt achtervolgd door de Almamula, een angstaanjagend wezen dat personen straft die zich overgeven aan vleselijke zonden. In de verstikkende hitte van de zomer, waar realiteit en dromen elkaar vervagen, verdwijnt plotseling een jongen uit het dorp. Geruchten en angst verspreiden zich snel, en de lokale bevolking fluistert over het monster. Voor Nino, gevangen tussen de repressieve realiteit en zijn ontluikende verlangens, wordt het bos een plaats van ontsnapping. Het biedt hem niet alleen een toevluchtsoord van de giftige sfeer thuis, maar wekt ook zijn diepste impulsen en nieuwsgierigheden. Terwijl de gemeenschap worstelt met onuitgesproken verlangens, verboden en de dreiging van geweld, wordt Nino steeds meer aangetrokken tot de verborgen en sensuele mysteries die het bos lijkt te verbergen. Deze film is een aangrijpende verkenning van zelfontdekking, de strijd tegen vooroordelen en de kracht van ongetemde natuur, die samen een beklemmende, doch bevrijdende wereld creëren voor Nino.

Productiemaatschappij: Augustus Color, Tu Vas Voir Productions, Twins Latin Films